Sekalaiset > karavaanari.org tiedottaa

Kirjoitussäännöt

(1/1)

Ylläpito:
1 §. Karavaanari.org on sitoutumaton ja epäkaupallinen karavaanarien keskustelufoorumi. Täällä sinulla on halutessasi oikeus kirjoittaa anonyyminä ja säilyttää yksityisyytesi. Henkilöllisyyksien arvailu ja paljastaminen on erityisen paheksuttavaa ja siten kiellettyä. Yhdellä luonnollisella henkilöllä saa olla vain yksi nimimerkki, ellei Ylläpito erityisestä syystä salli siihen poikkeusta.

2 §. Kunnioita osioiden ja ketjujen aiheita. Älä kirjoita asiaketjuihin asian vierestä ainakaan ilman hyvää syytä. Tämä koskee erityisesti tekniikkaosioita ja niissä toisten ongelmien ratkaisemista. Takkahuoneessa voit kirjoitella vapaammin. Tutustu foorumin sisältöön ennen kuin avaat ketjuja tai kirjoitat viestejä. Näin saat tietoa siitä, mitkä asiat minnekin kuuluvat.

3 §. Uskonnosta ja puoluepolitiikasta voit keskustella vain erillisen Vapaa keskustelu -osion alla. Aikuisviihde sellaisenaan ei ole täällä tarpeen, joskin Vitsinurkassa aihe on kohtuuden rajoissa pysyessään sallittu.

4 §. Hakua käyttämällä selviää, onko mielessäsi olleesta asiasta jo keskusteltu. Ehkä löydät vastauksen ongelmaasi suoraan haulla.

5 §. Älä avaa uutta ketjua, jos kirjoituksesi sopisi aikaisemmin avatun ketjun alle. Esimerkiksi jokainen nettilehtiuutinen tai vitsi ei ole uuden ketjun arvoinen. Otsikoi uusi ketju huolella ja siten, että keskustelun aihe ilmenee suoraan otsikosta. Tämän avulla foorumi pysyy selkeänä ja tiedonhaku on helpompaa.

6 §. Kirjoita viesti ketjuun vain, jos se tuo siihen jotain uutta asiaa tai näkökulmaa. Vältä tyhjänpäiväisten tai asiaankuulumattomie n viestien kirjoittamista etenkin tekniikka- ja matkailuosioihin. Jos avaat uuden ketjun kiinnitä erityistä huomiota avausviestin laatimiseen. Sen tarkoitus on määrittää, mistä halutaan keskustella.

7 §. Vältä ainakin Takkahuoneen ulkopuolella muutaman sanan viestejä eli ns. onlinereita, jos sellaiseen ei ole erityistä syytä. Useimmiten sen kaltainen viesti on keskustelun kannalta tarpeeton.

8 §. Kun kirjoitat, ole kohtelias ja noudata hyviä tapoja. Älä kirjoita päihtyneenä tai kiihtyneenä. Siitä ei seuraa hyvää kenellekään, kaikkein vähiten sinulle itsellesi.

9 §. Älä provosoi tai trollaa. Muiden tahallinen loukkaaminen sekä nimittely on kiellettyä, kuin myös valehteleminen. Muista että olet oikeudellisessa vastuussa kirjoituksistasi. Huomioi muiden mielipiteet sekä muista, että kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä kanssasi.

10 §. Kirjoita asiallista ja ymmärrettävää suomen kieltä - kun teet parhaasi, se riittää. Tämä ei ole sama asia kuin puhekieli sellaisenaan. Murteella voit kirjoitella vain silloin, kun se sopii keskustelun aiheeseen ja tyyliin, mutta teinikieltä tai vastaavaa ei aikuisten foorumilla tarvita. Älä huuda eli kirjoita isoilla kirjaimilla.

11 §. Älä liitä viestiisi liikaa hymiöitä. Yleensä enintään yksi riittää. Hymiöiden holtiton kylväminen tekee viestistä epäselvän ja heikentää foorumin ulkoasua.

12 §. Kun haluat viitata toisen kirjoitukseen, käytä lainaustoimintoa tai nuolta. Poista lainauksen sisältä kuvat ja videot sekä teksti, johon et viittaa. Älä koske hakasulkeiden sisällä olevaan koodiin tai poista sitä, sillä se johtaa lainauksen näkymiseen väärin.

13 §. Lähettämääsi viestiä voit muokata 60 minuutin ajan, tämän jälkeen viestiä ei voi enää muokata. Voit myös poistaa viestisi tunnin sisällä kirjoittamisesta, tämän jälkeen poistaminen ei ole enää mahdollista kuin erityisestä syystä. Aiheiden aloitusta ei voi poistaa enää jos joku on siihen vastannut.

14 §.  Lähettämällä viestin annat karavaanari.orgille maailmanlaajuisen ja peruuttamattoman oikeuden julkaista viesti teksteineen ja liitetiedostoineen.

15 §. Henkilökohtaiseen viestintään käytä yksityisviestejä, mutta älä niilläkään häiritse muita.

16 §. Asiallinen mainostaminen on mahdollista osiossa Kaupalliset ilmoitukset. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa foorumin aihepiiriin liittymättömät tai jollain tapaa epäasialliset ilmoitukset.

17 §. Ylläpito ei vastaa käyttäjien viestien sisällöstä eikä esitettyjen tietojen oikeellisuudesta, eivätkä ne edusta sivuston kantaa.Ymmärrät sen, että sivuston ylläpito joutuu tarvittaessa poistamaan, siirtämään, yhdistämään tai muokkaamaan viestejäsi ja avaamiasi ketjuja. Jos sinulla on asiallista ja rakentavaa kommentoitavaa ylläpidon tai valvonnan toiminnasta, käytä vain siihen tarkoitettua osiota tai yksityisviestiä. Kehittämisideat ja vastaavat voit myös kirjoittaa sitä varten tarkoitettuun osioon, mutta niiden paikka ei ole varsinaisissa keskusteluissa.

18 §. Sääntöjen rikkomisen vuoksi ylläpito voi joutua asettamaan määräaikaisen viestien ennakkotarkastuksen tai määräaikaisen taikka pysyvän kirjoituskiellon.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View