Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Moottorinlämmitystä

(1/2) > >>

oh5yw:
Haluaisin saada vanhan dieselpakuni moottorin jonkun verran ulkoilmaa lämpimämmäksi kovilla pakkasilla ja samalla myös kuskikopin.

Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, mutta olen ajatellut tämmöstä:

Moottoritilaan lämmityslaitteen kennolle menevään putkeen Defan letkulämmitin ja 12v kiertovesipumppu. Pientä sähkökytkentää siten, että kun letkulämmitin on päällä ja kiertovesipumppu käynnissä, myös lämppärin puhallin olisi käynnissä. Näin lämmitetty jäähdytysneste kiertäisi, ainakin jonkin verran, moottorissa ja lämmityslaitteessa ja puhallin hönkäilisi sitä myös tuulilasiin....

keksittekö montakin syytä miksi tuommoista viritystä pitäisi kammoksua?

kari

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: oh5yw -  7.01.2011     kello on 10:49 ---keksittekö montakin syytä miksi tuommoista viritystä pitäisi kammoksua?

--- Lainaus päättyy ---
Lähinnä tulee mieleen tehottomuus. Defan lämmitin on varmaan jotain 500-600W. Minusta vesiwebastokin on aika tehoton puolen tunnin lämmityksessä, vaikka tehoa on 3-5kW.
Toinen peikko voi olla sähkön kulutus. Auton oma puhallin on melkomoinen virtasyöppö. Virta loppuu pitkässä juoksussa.

Jos verkkovirtaa on käytössä, niin laittaisin normaali lohkolämppärin ja sisätilan lämppärin, mutta sitähän ei kysytty.

88k5:
Niin, jos letkulämppäri on l-laitteen kennolle menevän letkun ja koneen (kannelta tulevan) välissä, niin tuo rapiat 0.5kW "hukkuu" sisätilan lämmitykseen - riippuu vähän kiertopumpun tehoista. Piemmällä varmaan lämpiää paremmin sisätilat - isommalla häviää jo "harakoille" sekä moottorillekin osa..

Riippuu tuosta lämppärin paluun paikasta kait paljon..

Jos tuntitolkulla auton puhaltimen voimin haluaa sisätiloja lämmittää, niin löytyyhän mm. Defalta laturikin.

perho-ukko:
 Meikäläisen Wokkelossa ,a-auto, on kytketä missä asuntopuolen lämmön saa moottorin ja ohjaamon lämmitykseen: Kun ohjaamosta liipaisee kytkintä,lähtee erillinen kiertovesi pumppu kierrättämään moottorin nesteitä,samalla käynnistyy lämppärin moottori hiljaa pyörimään,se riittää lämmittämään ohjaamon,eikä ole virtasyöppö,(hieman elektroniikkaa),samoin kun käyn esim.kaupassa,ei jäädy tuulilasi sillä aikaa,niin,tietysti se lämmön vaihdin on oltava !!! ;)

oh5yw:
No lämmönvaihdinta on paha laittaa, kun ei ole sitä muuta lämpöä saatavilla....

lämppärin puhallin sekä kiertovesipumppu toimisivat 12v muuntajalla, sähköä on siis tolpan nokasta saatavilla. tuo "normaalin" lohkolämmittimen asennus on astetta vaikeampaa kuin letkuun tuleva, siksi sitä tässä pähkäilen...

Kari

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View