Forum > 12 voltin järjestelmä

Akku tyhjenee nopeasti

(1/27) > >>

Beedro:
Pari kuukautta sitten ostaessani nykyisen vaunun huomasin vaunun akun tyhjevän todella nopeasti. Laittaessani vaunussa ainoastaan Alden kaasulla lämpenemään niin jo 15min kuluttua lämmitin oli sammunut ja Alden paneeli ilmoitti alhaisesta jännitteestä. Ajattelin akun tulleen tiensä päähän ja hankin uuden.

Nyt kuitenkin käytyäni viikonlopun reissulla ja lähdettyäni majapaikasta kytkin jääkaapin kaasulle. Muutoin 12V pääkytkin oli auki asennossa, mutta muita sähkölaitteita ei ollut päällä. Vaunu oli noin 8 tuntia akun varassa ja kotiin tullessani Alden paneelissa oli jälleen ilmoitus alhaisesta jännitteestä.

Mittasin jännitteen yleismittarilla ja tulos oli noin 8,4 volttia. Käänsin päävirtakatkaisijan kiinni asentoon ja jännite nousi välittömästi yli 11 voltin. Mikä mielestänne minulla on nyt vikana? Voiko pääkatkaisija jostain syystä aiheuttaa kyseisen ongelman vai pitääkö alkaa laite kerrallaan katsomaan, mistä ongelman lähde löytyy?

Weicco:
Jääkö lämmityksen 12v pumppu pyörimään. Entisessä Hobbyssa jäi päälle. Piti nypätä liitin pumpulta irti muutoin söi akun

Beedro:

--- Lainaus käyttäjältä: Weicco - 12.08.2013     kello on 10:25 ---Jääkö lämmityksen 12v pumppu pyörimään. Entisessä Hobbyssa jäi päälle. Piti nypätä liitin pumpulta irti muutoin söi akun

--- Lainaus päättyy ---

Alde oli taulusta Off- tilassa. En ole tosin vielä löytänyt koko 12V pumppua. Ei ole asennettu samanlain kuin Cabbyssä siihen paisuntasäiliön päälle.

Tässäpä pari kuvaa "pannuhuoneesta"

Tämä sininen on mielestäni 230V pumppu.

Beedro:

--- Lainaus käyttäjältä: Weicco - 12.08.2013     kello on 10:25 ---Jääkö lämmityksen 12v pumppu pyörimään. Entisessä Hobbyssa jäi päälle. Piti nypätä liitin pumpulta irti muutoin söi akun

--- Lainaus päättyy ---

Ja vaikka pumppu jäisikin jostain syystä päälle ei se varmaan tuossa ajassa söisi akkua tyhjiin. Joku muu siellä nyt taitaa olla probleemana.

MM:
Vanhassa autossani jääkaapin valo söi akun jännitteen.  Valo paloi jatkuvasti, koska ovi oli laskeutunut niin, ettei sen syrjä enää ottanut valokatkaisijan liuskaan.  Mutta miten sen tarkistat.  Korjauksena prikkoja saranan alle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View