Tuskin on rajoitusta, MUTTA käy kysymässä luvat omaavalta kaasuasentajalta vaikka caravan huollosta samalla asentavt/myyvät sopivan letkun , niin jos pidemmän asentaminen sallittua . . .
Sivuja: [1] Siirry alas
Tuskin on rajoitusta, MUTTA käy kysymässä luvat omaavalta kaasuasentajalta vaikka caravan huollosta samalla asentavt/myyvät sopivan letkun , niin jos pidemmän asentaminen sallittua . . .
Olikos se niin että kaasuletkun sallittu enimmäismitta oli muinoin jotain 110-120 cm?
Liekö vieläkin? Olikos se niin että kaasuletkun sallittu enimmäismitta oli muinoin jotain 110-120 cm? Sisätilassa käytettävässä laitteessa max120cm, ulkotiloissa ei rajaa, muuten kun ei saa olla tarpeettoman pitkä. http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Selkokieliset-kuluttajasivut/Koti-ja-kodintekniikka/Kaasulaitteet/
Sanottiin mitaksi max 1,2m http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kemikaalit-ja-kaasu/Nestekaasulaitteet/nestekaasuohje/ http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kemikaalit-ja-kaasu/Nestekaasulaitteet/kaasualaitteistot-ajoneuvoissa/ Meillä töissä autossa "kosani" letku ~5m mutta siinä onkin varoventtilit mitälie nimeltään en löytänyt viellä tukesin sivuilta vaatimuksia. Ainakin letkurikkoventtiili . http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Selkokieliset-kuluttajasivut/Koti-ja-kodintekniikka/Kaasulaitteet/ Joka on letkun maksimipituus sisätiloissa. Kuten Kauppa- ja teollisuusministeri ön päätöksessä todetaan sisäasennuksia käsittelevässä kohdassa (2. luku 11§): "Nestekaasuletkun enimmäispituus saa olla 1,2 metriä." Kun taas nestekaasuletkuja yleisesti käsitelevässä kohdassa (9§) ei rajoiteta letkun pituutta. Niin, ja tästähän on aiemminkin ollut puhetta http://karavaanari.org/index.php/topic,432.msg4958.html#msg4958 Eikä taida siellä Adriassakaan olla tarvetta yli metrin letkulle?
Entäpä jos letku on 120 cm ja ei yllä toiselle pullolle?
Lainaus: "Entäpä jos letku on 120 cm ja ei yllä toiselle pullolle?"
On käytävä nurkan takana. Entäpä jos letku on 120 cm ja ei yllä toiselle pullolle? Suunnitteluvirhe Entäpä jos letku on 120 cm ja ei yllä toiselle pullolle? Ei ongelmaa, koska pullo ei matkakulkineessa saa olla sisätiloissa. Näyttänee tulleen tavaksi et menee puurot ja vellit sekaisin . . .
Kysehän on auton kaasupullojen kytkentäletkusta auton kiinteään kaasujärjestelmään. Noiden letkujen pituudet pysynee hyvinki kaikissa sallituissa rajoissa, pullothan lienevät vieretysten kotelossaan asunto-osan "ulkopuolella" ( ei yhteydessä sisätiloihin ja pullotilan pohjassa aukko ulos jotta mahdollisen vuodon sattuessa ilmaa painavampi kaasu pääsee valumaan ulos kotelosta ). Mutta paree kysästä valtuutetulta jolla on tiedot joiden perusteella hän voi tehdä muutokset jos se on mahrollist . . . Niin ja samalla tulee asennettua uudella päiväyksellä oleva letku, letkussa kun on päiväys josta tietää milloin pitää vaihtaa uusi letku . . . Tuossa yhteydessä on hyvä teettää koeponnistus kaasujärjestelmälle, samaan syssyyn voi huollattaa jääkaapin jotta se toimii kauden moitteettomasti, nuot kaikki kun teettää samassa "kaupassa" todennäköisesti suap alea . . . Näyttänee tulleen tavaksi et menee puurot ja vellit sekaisin . . .Ei ihme. Kun puuro jää levylle, neste haihtuu ja puuro on valmis Entäpä jos letku on 120 cm ja ei yllä toiselle pullolle?Kun heitin tuon herjan, oli mielessä mm. - tehtaan varastossa ollut vain 1,2m:n letkua, koska tavaran tilaajalle on vakuutettu että vain sellaista saa käyttää (voi noita suunnittelijoita) - asentaja (turkkilainen kesäharjoittelija) on kiristellyt letkun paikoilleen ja - entisen paineenalennusventt iilin tilalle on saatu uusi huomattavasti kevyempi, halvempi ja lyhyempi tuote - asennettu painemittauksineen maanantaina (pullo irrallaan) ja työnjohtajan sairauslaman aikaan. Jos pullokaappia ei lasketa sisätilaksi (jollainen se on ennen tuuletusreikiä) voisi kaasuletku olla 1,2m + pullokotelossa tarvittava esim. 0,6m Onhan niitä virhemahdollisuuksi a ja ehkä letku yltää sivuventtilipulloih in ? Sivuja: [1] Siirry ylös
|