Sivuja:
Toiminto
  • #16 kirjoittanut Vemppu 16 Jul 2013
  • Ainakin suomessa ne ajokorttivaatimukse t katsotaan rekisteriotteista eli jos on henkilöautoksi rekisteröity mutta paino menee yli 3500kilon niin sanktiot tulisivat vain ylipainosta eikä kortin riittämättömyydestä . Noin siksi että muutenhan jokaisella kortisille pitäisi olla vaaka mukana jotta voisi ennen ajoon lähtöä tarkistaa ettei mene painot yli oman kortin sietokyvyn.

    Noin olen antanut itselleni kertoa (erään liikkuvan poliisin klonstaapelin suulla).

    Toisaalta olisin sitten saanut tietoa että ruotsissa taas saattaa matka tyssätä jos kortti ei piisaa punnituille painoille mutta tuo on pelkkää kuulopuhetta/netistä luettua joten siitä en ole yhtä varma kuin tuosta suomen kuviosta.
  • #17 kirjoittanut Soleil 16 Jul 2013
  • Me on asuttu täällä Saksassa kaksi ja puolivuotta, tien päällä ollaan joka viikonloppu jollakin autolla ja viikollakin, eikä olla asuntoautojen punnituksia nähty. Ei aijemmin lomareisuilakaan. Kerta se on ensimmäinenkin.

    Kumpikin otetaa huomioon kokonais- ja akselipaino. Punnitaan molemmat akselit ja lasketaan kokonaispaino.
    Jossakin saksalaisissa karavaanari keskustelussa oli ettei painon ylitystä sallita laisinkaan mutta noissa yllitys sakkomaksuissa alkaa maksu 5%:sta.
    Esim. 3500kg max painoinen auto jos painaa punnituksessa 4000kg eli ylitystä olisi vajaa 15% niin sakkoa saa huikeat 30e.  ;) B-luokan ajokortilla ajaessa tuossa tilanteessa tulee vielä sakko siitä, en tiedä mitä.

    http://www.caravaning-info.de/?id=397
    http://www.dvr.de/betriebe_bg/daten/bkat/tabelle_3.htm

    ps. Jossain jutussa oli että matka keskeytyy jos ylipainoa on 20%.

    Tuossa taulukossa sakkoje painoylitys prosentit ja euro hinnat.
  • #18 kirjoittanut kaarina 16 Jul 2013
  • Olen tästä monessa yhteydessä jo kertonut, mutta kerron vielä. Eli meillä on omakohtainen kokemus asuntoauton punnituksesta Ruotsissa muutaman vuoden takaa.

    Jouduimme matkailukulkineiden punnitusratsiaan pohjoisesta tultaessa juuri ennen helsingborgin sataman risteyestä, kohdassa, minkä ohi kulkee kaikki liikenne sekä Malmöön sillalla että H-H-laivoille.

    3,5 tonnin automme painoi pari sataa kiloa yli tuon rajan, ja saimme sakot sekä ylipainosta ETTÄ b-kortilla ajamisesta tilanteessa, missä olisi vaadittu c-korttia. Sakot olivat roimat, visssiin 400 euroa, MUTTA, matkaa saimme jatkaa, ilman, että olisimme olleet tilivelvollisia kellekään painomme pudottamisesta. Poliisi oli hyvin ymmärtäväinen, ja kertoi heillä olevan tiedossa tämän liian tiukoille vedetyn monelle hengelle rekisteröityjen 3,5 tonnisten autojen painot.

    Nuo autojen omamassathan on laskettu tehtaalta tulleiden "riisuttujen" ja rutikuivien autojen painoista. Niihin eivät sisälly edes sänkyjen patjat, puhumattakaan webastosta, ilmastoinnista, markiisista, pyörätelineestä, auton sisätilan matoista, lämpöverhoista, peruutuskameroista, navigaattorista ja kaikista muista mahdollisista lisävarusteista.

    Me silloin "tyhminä" ekalla autolla kuvittelimme, että kuudelle rekisteröity asuntoauto kuusilla turvavyö-ja petipaikoilla tarkoittaa matkustuskapasiteet tiä kuudelle (tosin silloin mukana oli vain viisi), mutta ei puhettakaan moisesta.

    Saksasta olen kuullut ihmisten kokemuksesta, että siellä jotain vuotta ennen rekisteröityjen autojen osalta todella tarkastellaan vain auton korin kantavuutta, mutta uudempien osalta näitä muualla käytettyjä painoja. Ja että siellä ei matka jatku, ennen kuin ylimääräinen lasti on jätetty kyydistä pois. Raikkaan veden saa tyhjentää siihen, ja sitten punnitaan uudestaan, mutta kaikki muu täytyy hoitaa jonnekin, todistettavasti, ennen kuin matka jatkuu.



    t.Kaarina
Sivuja:
Toiminto