rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: Otteita vanhasta blogistani  (Luettu 2652 kertaa)

*****
  • Aluevalvoja
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 18:30
  • Eipä hetkauta, kuljen vain.
    • Blogi
Otteita vanhasta blogistani
« : 6.05.2013 kello on 00:03 »

Huvila.

Kesäasunto, kesänviettopaikka, vanhanaikainen ja nykymittoihin suuri rakennelma joka kuvastaa tekijänsä taloudellista tilaa ja asemaa yhteiskunnassa.
Sitä sanottiin aiemmin huvilaksi.
En osaa sanoa onko huvila outo käsite nykyajan eläjälle, vai onko sillä jotenkin vanhahtava kaiku.
No, tässä on huvila.

Melko kookas ja arvostetun palkinnonkin saanut arkkitehtoorinen luomus, onko siinä funkkista, varmaan on.
Funkkis oli silloin muotia ja suuri koko myös.  Arkkitehti herkutteli linjoilla piirtäessään huvilan kattoja ja seiniä paperilleen, loi kun maksettu oli, pani parastaan paperille.
Piti olla vilpolaa, piti olla pömpeliä ja iltapäiväkahvi huonetta katetun käytävän kera, jottei piika kahvia isäntäväelle viedessään kastellut herrasväen komeata porsliiniastiastoa.
Siellä sitten pömpelissä kahvit nautittiin.

Huvila oli  saaressa ja sinne kulku kävi puisella moottoripaatilla, sellaisella jossa oli lakatut kannet, lakatut kyljet ja vesirajaa koristi punaiseksi maalattu linja.
Että tiesi missä korossa vesi sai soljua ja näki ylikuorman, jos sellaista sattui olemaan.
Herrasväki sinne putrutteli Wikströmin pannessa parastaan potkurin akseliin ja siitä potkurin myllerrykseen mahonkiveneen peräpeilin kuohuihin.
Lykkäsi vauhdilla katetun komeuden kohti huvilaa ja iltapäivä konjakin tuoksua.  Kauppaneuwos jo hölläsi solmukettaan, oltiinhan tulossa kotisaaren laituriin.

Tömähti siihen laiturin kupeeseen, kauppaneuwos noitui paattinsa kylkeä, omapa oli asiansa itseppä maksaisi viulut, itse on ohjasi paattiaan.
Piika siihen hölähti kaikkine esiliinoineen ottamaan vastaan kauppaneuwoksen paattia ja myöhästui hieman saaden kaupan pitäjän torut aiheesta päällensä.  Punaisena sitoi köydet kiinni ja alkoi lappaa huvilalle tuotuja lukuisia ruokakasseja laiturille, herrasväen teputellessä laituria pitkin kohti huvilan päärakennusta.
Odottihan pömpelissä kahvi ja konjakki kauppaneuwoksetarta ja kauppaneuwosta.  Piika sai avukseen puutarhurin, joka puskasta arkana katseli herrasväen rantautumista sillä silmällä, ettei olisi joutunut osalliseksi sen manoweeriä.
Sääli piikaa ja riensi auttamaan.

Aikanaan herrasväki sai iltapäivärituaalit suoritettua ja päiväunien jälkeen oli aika astua saunaan, jonka puutarhuri oli puolestaan lämmittänyt.
Herrasväki kylpi huvilansa tilavassa saunassa nauttien sen hienoista löylyistä monin verroin, pojanpoikien kirmaillessa siinä saunan ja laiturin välissä olevalla hiekkadyynillä, tuoden saunaan hiekkaa palvelusväen siivottavaksi.
Nuo kolme koltiaista olivat villeja ja tottelemattomia vekaroita, joita heidän äitinsä yritti kaikin keinoin opettaa tavoille.
Heidän isällään oli kiireitä kaupungissa ja kauppaneuwoksen kaupassa, kauppaneuwoksen levätessä hyvilallaan.
Tuli sitten myöhään illalla sinisellä kaunottarellaan, pikaveneellään huvilan laituriin ja kiitteli 20 hp evinrudeaan matkasta.

Palvelusväki pääsi saunaan ja ansaittuun yölepoonsa nuoren isännän kylvettyä ja otettua iltapunssinsa, komenneltuaan aikansa villejä vekaroitaan ja kyllästyttyään sen tehottomuuteen, antoi noiden pellavapäiden nukahtaa suuren olohuoneen pitkälle sohvalle.

Elokuinen kesä oli jo pimentynyt lamppupimeäksi, piian ja puutarhurin astellessa saunalta betonisia laattoja pitkin kohti funkkis-huvilaa ja sen keittiön ovea.
Sieltä pääsi sisään, pääoven ollessa jo lukittu.
Hiirenhiljaa keittivät teet keittiössä, varoen aiheuttamasta melua kauppaneuwosten ja nuorison nukkuessa autuasta untaan, odottaen sitten herättyään herkullisen tuoksuista kahviaamiaista ja runsaita vihanneksia lisukkeiksi.

Teet juotuaan päättivät tehdä jotain aiwan tawatonta ennen nukkumaan menoa.
Kaatoivat pienet herrasväen punssipullosta ja nauttivat suunnattomasti kesäisen yön yksinäisyydestä ja niityn heinien tuoksusta.
Menivät piian kammariin ja sieltä aamuksi puutarhuri suunnisti omaan huoneeseensa.


 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux