Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Suokaasulla talo lämpimäksi

<< < (3/4) > >>

JEE:
Eiköhän se Siperiasta ikiroudan alta Suomeenki pumpattu maakaasu ole alkuperältään sitä samaa
mitä sielä torisevan maasaki esiintyy ,hiukan isommas mittakaavas vaan;D ;D ;D

putkimies:

--- Lainaus käyttäjältä: seppoko - 20.01.2013     kello on 12:34 ---Onhan  monellakin kaatopaikalla sellaisia systeemejä??

--- Lainaus päättyy ---
Joskus kymmenkunta vuotta sitten silloisen työpaikkani naapurina oli kaatopaikkakaasua käyttävä kaukolämpölaitos, tuollainen työmaaparakin näköinen rakennus pikku savupiippuineen. Sopivan suuntaisella tuulella sieltä tuleva tuoksu oli aika karmea.
  Itse olen mökkijärven pohjamudista airolla tuota kaasua ilmakuplina esiin saanut, ja hienosti palaa sinisellä liekillä.

vaanari61:
Tekniikanmaailman yleisöpalstalla aikoinaan yks' koiranleuka yritti pistää jauhot suuhun toimittajalle kun esitti pierukäyttöistä autoa koeajoon toimittajalle, toimittaja vastas että toistaiseksi autoa ei oteta koeajoon koska matkanteko on kuitenkin nykivää . . .

Näin jotensakki juttu meni, aikaa jutusta on palijo . . .   

Lienee palavaa tuo "peräkaasu" . . .  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Fenix:
Onhan noita talteenottojärjeste lmiä nykyään vähän joka paikassa. Kaikilla kompostointilaitoks illa taitaa olla jo pakollisenakin. Ja monilla, niin uusilla, kuin vanhoillakin kaatopaikoilla kerätään suo(listo)kaasut talteen. Esim täällä,Vaasassa viimeisimpien asuntomessujen alue lämpiää vanhan kaatopaikan kaasuilla  ja merestä saatavan maalämmön avulla.

Stormossenin jätteenkäsittelylai tos taas saa virtansa siellä tuotetusta metaanista ja jätteenpolttolaitos lämmittää kaukolämpöverkkoa.

Uusilla laitoksilla tuo keräys on huomioitu jo tekovaiheessa, mutta vanhoilla kaatopaikoilla se on käytännössä vain sinne jätemöhnään upotettua reikäputkea, jolla kaasut otetaan käyttöön. Toki siihen kaatiksen päälle on ajettu savimaata, että kaasu kerääntyy paremmin. Tuo kerääminen suolta voisi todellisuudessa olla vähän vaikeaa, muutenhan se olisi jo laajasti käytössä.

Jostain vanhasta sontatunkiosta sais ehkä kehiteltyä pienimuotoisen biokaasuvoimalan. Tai vaikka mökin puuceen alle kertyvän bruttokansantuottee n mädättämisestä lähtevät aromit vois kerätä hyötykäyttöön. Onhan monilla foorumilaisilla erinäisiä aurinko- ja tuulivoinala harrasteitakin.  :)

joo o:

--- Lainaus käyttäjältä: Jari Tervo - 20.01.2013     kello on 20:01 ---Tekniikanmaailman yleisöpalstalla aikoinaan yks' koiranleuka yritti pistää jauhot suuhun toimittajalle kun esitti pierukäyttöistä autoa koeajoon toimittajalle, toimittaja vastas että toistaiseksi autoa ei oteta koeajoon koska matkanteko on kuitenkin nykivää . . .

Näin jotensakki juttu meni, aikaa jutusta on palijo . . .   

Lienee palavaa tuo "peräkaasu" . . .  :laugh:  :laugh:  :laugh:

--- Lainaus päättyy ---

Kyllä se palaa suolistokaasukin. Äitini on kertonut lapsudenmuistoja erään talon pojasta joka oli leikkinyt näillä kaasuilla ja tulitikuilla. Oli tullut varmaan sellainen tuhnu pieru kun oli saanut valkeen sisäänsä ja oli kuulemma huutanut jonkin aikaa kivusta ennenkuin alkoi kipu lievittyyn.
Eli ei kannata kokeilla vaikka paljon sen jälkeen, eräs nuohooja oli näytellyt pikkupojiille kuinka suolistokaasut palaa. Oli kyllä ollut paksut sarkahousut jalassa ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View