rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä  (Luettu 4620 kertaa)

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:17.11.2015 kello on 13:30
Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« : 30.12.2013 kello on 15:43 »
Ollaan aloittamassa karavaanari elämää. Hankinnassa asuntovaunu ja monenlaista on kateltu.
Tällä hetkellä kiinostuksen kohde on Matkaaja 8004 -89. Nyt haluaisin kuulla teidän mielipiteitä?
Ollaan käyty katsomassa muutamaa Matkaajaa ja niissä on havaittavissa homeen hajua. Käyty
on myös kattelemassa Solifereja saman kuntoisia ja osin huonompiakin ja hajuja ei ole. Onko
kenellään tietoa mistä tämä voisi johtua esim. materiaalista, vai mikähän lie syy?


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:16.09.2018 kello on 17:06
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #1 : 30.12.2013 kello on 15:55 »
Vastaus kysymykseesi on yksinkertainen. Homeen haju johtuu homeesta. Tuonikäisessä vaunussa se on jopa 'luonnollista'. Eri merkeillä on pieniä eroja, mutta jos hyvin pidetty ja hoidettu niin vähäisempää se home sitten on. Mutta tuon ikäisistä vaunuista tuskin homeetonta löytyykään. Vesi päässyt rakenteisiin.

*****
 • LämmitinGuru
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:06

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:18.01.2016 kello on 20:08
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #3 : 30.12.2013 kello on 19:12 »
  En kyllä ostaisi homeenhajuista vaunua. Ei sitä hajua mitenkään pois saa, ja reissun jälkeen kaikki reissulla mukana ollleet vaatteet haisee homeelle, kotiin viedyt päällysvaatteet jne.  Jos hajunpoisto olisi helppoa, myyjä kyllä sen tekisi. Tärkeintä on tietää että hajutonkin vaunu voi olla pahasti mätä.
.  Perusteellinen kosteustarkastus on syytä tehdä/teettää.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:16.01.2018 kello on 10:45
 • Kellokoski
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #4 : 30.12.2013 kello on 20:08 »
Kyllä se haju viittaa kosteusvaurioihin. Ja yleensä se haju muodostuu siinä vaiheessa kun tilanne on edennyt jo todella pahaksi. Esimerkiksi oma projektini ei haissut juurikaan mutta oli pahoin kostunut (kuva)  tämän toki tiesin jo vaunua hankkiessani kun mittari oli ostosreissulla mukana. Mutta tuon ikäisistä ei ole mahdottomuus löytää hyvää yksilöä,tämä vaatii vaan aika paljon tietämystä näistä ja aikaa ottaa se katselu ja tutkiminen.
Matkaaja on kyllä vaununa hieno,mutta niissäkin on omat ongelmansa kuten kaikissa vanhoissa. Esim. jos merkki ja mallimerkinnät ovat putoilleet paikoiltaan on  vedellä suora reikä josta mennä sisään,tätä vaivaa ei ilmeisesti ole kun järjenpäässä valmistetuissa,viimeisimmät tehtiin teuvalla ja niissä oli mallimerkintänä tarrat sekä pyöreä oven yläosa. Soliferit ovat olleet hyviä ja kevyitä vedettäviä joskin eivät sisätiloiltaan vastaa matkaajaa mutta nämä ovat makuasioita.

Omastani (solifer 6102i -92) saattaisin luopua mutta se ei ole halpa. On kuitenkin nyt takuu kuiva yksilö joka rempattu huolella.

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:17.11.2015 kello on 13:30
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #5 : 30.12.2013 kello on 22:04 »
Kiitoksia vastauksista.
Lähestyin asiaa ehkä väärältä kantilta ja päällimäisenä oli mielessä että niitä vaunuja mitä olen käynyt katsomasa niin solikat on yleensä olleet sisältäpäinkin paljon huonommassa kunnossa kuin nuo matkaajat, mut solikat on yleensä olleet täysin hajuttomia (omasta mielestä, poltan norttia pari askia päivässä) ja matkaajat yleensä tuoksuneet jollekkin epämääräiselle hajulle.
Käytetäänköhän noissa 80 luvun vaunuissa samoja materiaaleja eli styrox, puurimat ja vaneri vai onko eri merkeillä eri materiaaleja esim. pohjan rakenteissa?
Kesällä ostin yhden solikan ja se oli saanut kosteutta etu ja takaikkunan kohdilta aika paljon eli tukipuut oli muuttuneet tummaksi pölyksi ja oli täysin hajuton mammankin mielestä ja aikamme puretuamme päätimme tehdä siittä  vene trailerin.


*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:18.01.2016 kello on 20:08
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #6 : 30.12.2013 kello on 23:11 »
  Itsellä oli tuollainen matkaaja parisen vuosikymmentä. Heti kolmevuotiaana vuoti vasemman seinän keskeltä katon liitos. Se korjattiin. Oikea seinä on pysynyt kuivana tähän saakka. Oven alaosa kupruili sisäpuolelta, korjattiin. Kattoluukut mureni jossain vaiheessa, korjattiin, vetokahvan ruuvit ruostui ja kahva jäi käteen, etuikkunan tiiviste korjattu. Sisätiloissa makeanveden putkitukset kummallista pika asennusputkea, liitokset saattaa tihkua vettä, ja sen tunnistaa siitä että surflo- vesipumppu käy ajoittain itsekseen. Hyvä vaunu matkaaja on, kunhan onnistuu saamaan kuivan yksilön. Kyllä niitäkin on.
   Ulkoseinien seinäpelti seinän yläosassa jos kattolistan alapuolelta pullistaa ulospäin, kertoo että listan alla oleva puurima on paisunut, eli märkä. Ulkosenien pellin pinta pitää olla ehjää kuulavasarrettua, jos on pienenpieniä nyppyjä, kertoo allaolevasta syöpymästä. Näitä on yleensä lokasuojan kaaren yläpuolella vaakasuora rivi, ja toisaalta ulkoseinien pystynurkkien tuntumassa.

*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla:17.01.2015 kello on 22:59
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #7 : 17.01.2014 kello on 13:32 »
Meillä on tuollainen vanha iso Matkaaja (9004) ja ei se kyllä homeelle haise. Varmasti kosteutta tuon ikäisessä on jo jonkin verran, mutta selvä homeenhaju kertoo isommasta kosteusvauriosta  :-X

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 15:43
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #8 : 26.09.2018 kello on 15:56 »
Hometta on miotaa tyyppiä, osa haisee ja osa ei.
Haisevaa tai hajutonta hometta ei kantsis ostaa...paitti juustossa.

On myös kuivalahoa ja märkälahoa, eikä se ole hometta ollenkaan välttämättä.


*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 07:43
Vs: Aloitteleva karavaanari vaunua etsimässä
« Vastaus #9 : 26.09.2018 kello on 19:53 »
Eiköhän tuon ikäluokan ja vähän uudemassakin vaunussa kaikissa ole kosteutta, toisessa enemmän ja toisessa vähemmän. Vaunu ollut liki 30 vuotta ulkona niin ihme on jos jostain ei olisi päässyt kosteutta rakenteisiin merkistä riippumatta. Itsellä ollut pari vaunua, ensimmäinen oli takuuvarmasti märkä ja toinen oli selvästi uudempi ja kuiva tai ainakin vähemmän märkä.

Jos itse olisin nyt vaunua hankkimassa niin miettisin seuraavia asioita.
- Paljonko vaunu saa painaa, siis paljonko vetoauton perään saa laittaa painoa
- Montako reissaajaa kulkee mukana
- Halutaanko kaikille valmiit pedit vai pidetäänkö aamua-iltaa petaus jumppaa
- Mihin vuoden aikaan vaunua käytetään
- Millaisen lämmityksen haluaa (edellinen kohta vaikuttaa paljon)
- Halutaanko tilaa vai pikku näppärä vedettävä
- Mitä toivoo huussilta
- Tuleeko hanasta myös lämmintä vettä

Moni hankkii hyvän talvivaunun vaikka käyttö rajoittuu pelkästään kesärengas kauteen. Toisaalta ei siitä haittaa ole mutta ei myöskään suurta hyötyä. Itsellä vaunut on olleet Solikoita molemmat. Varsinkin viimeisen vaunun aikana alkoi katselemaan avoimin silmin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Eteen tuli mitä mielenkiintoisempia ja hyviä pohjaratkaisuja jotka olisivat sopineet omaan käyttöön oikein mukavasti. Kuvittelin saavani parempaa kun pitäydyin tutussa merkissä, tiedä sitten olisiko ollut huonompi vaihtoehto joku muu merkki.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything