Forum > Sähkölaitteet

Lataus-sähkö/Valosähkö???

(1/1)

Tomppa35:
Nämä termit edelleen hieman hämmentävät, nykyisin taas esim Kuninkaanlähde ilmoittaa, että sieltä saa vaan lataus-sähköä, vaikka jo toissavuonna kuulin siellä että ovat uusineet alueen sähköt ja nyt siellä saa valosähköä... Kertokaahan viisaammat mitä minun tulee tietään näiden erotuksesta?

Turhan Höpöttäjä:
Uusi termi, luulisin että valosähkö/lataussähkö on sama asia, jota käytetään silloin kun on paljon kuormittajia. Lämmityssähköä sitten 16A.  :)

Tomppa35:
Joskus taisin kuulla joitakin vuosia sitten, että lataus sähköä saa nimensä mukaisesti käyttää vaan akkujen lataukseen ja esim tv:een katseluun tarvitaan invertteri? Mene ja tiedä, tuntuisi vaan yksinkertaisemmalta ehkä ilmoittaa sulakkeen ampperituntimäärä, juuri kuten tuon lämmitys sähkön suhteen tehdään 16A.

seppoko:
SFC määrittelee valosähkön noin:

"Valosähkö
Yleensä treffeillä tarjolla oleva sähkö, joka rajoitetaan yleensä vain 300-400 watin tehoon. Tämä riittää silloin jääkaapille, TV:lle, valaistukseen ja akun lataukseen sekä joillekin pienitehoisille sähkölaitteille. Muita verkkosähkölaitteit a esim. hiustenkuivaajaa, kahvinkeitintä tai lämmitystä ei valosähköllä saa käyttää. Näin estetään järjestelmän ylikuormittuminen. Yleensä leirintäalueella on sähköä myös lämittämiseen ja muuhun kulutukseen."

Siellä ei tunneta termiä "Lataussähkö" erikseen.


Eiköhän uskota tuohon määritelmään ja toimitaan sen mukaan.


Voihan se olla, että jotkut leirintäalueet ovat ottaneet sähköliittymäksi kustannussyistä liittymän, joka ei kesällä kestäisi kaikkien m-autojen/-vaunujen lämmittämistä 16A:lla. Talvella ei taas ole niin paljon asukkaita, että "pienemmät päreet" eivät  kestäisi.

99:

--- Lainaus käyttäjältä: seppoko - 26.06.2012     kello on 23:17 ---Voihan se olla, että jotkut leirintäalueet ovat ottaneet sähköliittymäksi kustannussyistä liittymän, joka ei kesällä kestäisi kaikkien m-autojen/-vaunujen lämmittämistä 16A:lla. Talvella ei taas ole niin paljon asukkaita, että "pienemmät päreet" eivät  kestäisi.

--- Lainaus päättyy ---

Uskoisin syyn olevan että alueen pääsulakkeet ovat mitoitettu siten että ne kestävät talven lämmitykset vähemmillä käyttäjillä, mutta kesällä kävijöiden moninkertaistuessa pääsulakkeet eivät kestäisi kaikkien kuormaa ilman rajoitusta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View