Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Pakettiauto veturina

(1/3) > >>

tapani pokkinen:

--- Lainaus käyttäjältä: ihaa - 27.01.2011     kello on 21:43 ---Tuostahan vetoautojen tai miksipäs ei henkilöautojen merkeistä saataisiinkin äänestys pystyyn, mikä lienee rajana vaihtoehdoille, 10 kpl ?

On täällä ainakin pari joilla on Toyota vetoautona. ;D

--- Lainaus päättyy ---

Tuossa parikymmentävuotta sitten oli Hiace, tuolla pohjoisessa tosi yleinen vaunun vedossa. Meilläkin oli silloin -91 Hiace retkiautona ja sanoin silloiselle tyttöystävälle, että ei varmasti mene kauvaa kun panevat nämä yksityiset pakettiautot verolle, niin räjähdysmäisesti lisääntyivät pakettiautot yksityisillä.

Ostin muutoin Hietalahdesta (AutoJalonen) uuden Hiacen. Luovutuksen jälkeen ajoin sen kotipihaan ja aloin purkamaan. Noh tuli siihen naapuri ja katsoi uuden etupenkin irroitusta ja pudisteli päätään ;D
Etumattojen ja konekopan päälle semmoinen ohut lyijylevy ja matot takaisin. Välisinä pois, pohjalevy pois ja 5cm kova villa ja levy takaisin. Seinien ikkuna-aukkoihin routalevyä liimaten, sen perästä yhtenäinen routamatto seinien yli. Päälle vanerit ja niihin liimaten ohut villahuopamatto, oli lämmin ja äänetön, eikä todellakaan enää kumissut edes kovemassa nopeudessa. Samaa lyijylevyä tuli myös takapyöräkoteloihin, joidenka päälle vanerista hylly-kaijutinkotelot. Näin saatiin kannatus yhtenäiselle vanerisängylle, joidenka toinen pää lepäsi penkin takana olevan vaidekopan hyllyn päällä...Voi niitä aikoja ;D ;D ;D ;D

ihaa:
Tuli mieleen tuosta Hiacesta sellainen kun poikasena -80 luvun alussa olin isän mukana etsimässä sukulaismiehelle sopivaa pakua niin liikkeessä oli sellainen pyöreälamppuinen Hiace myynnissä jonka kuskinpenkki oli oudosti vinossa. Kävikin ilmi että istuimen alla ollut moottorin päällä ollut pelti oli taipunut kuopalle, oli ilmeisesti melkoinen keijukainen se alkuperäinen omistaja.

K.E.V:
Meillä ex työpaikassa oli Hi-Aceja paljon, siinä kyllä alkoivat vaihtumaan muihin kun niistä ruostui penkin alukset puhki ja kuskeilla oli "p*rse märkänä" sadekelillä. Lisäksi jäivät kiinni jokapaikkaan. Aikoinaan minulla oli ajokkina suomen ensimmäisiä Hi-Aceja (se viisto takapäinen) . Silloisella työnantajalla oli Tojokauppias kaverina (Auto-Prima) ja firmalla oli Celica ,Crown, Hi-Ace , Mark II jne. Pomo vain ajoi Mersulla.

Alan:
^

Täältä meiltä ei vanhalla Hiacella pääse sopivalla talvikelillä edes pois, kun on pikkuisen mäennyppylää matkalla. Mun timpurilla on siitä vahva kokemus, kunnes vaihtoi Sprinteriin. ;D

Enpä ole monesti niin paljoa pelännyt kuin edellämainitussa kyydissä. :o

Dorotea:
Pojalla oli joskus Nissan Vanette, joka ei myöskään ollut niitä parhaita etenijöitä talvikelillä. Siksi hänellä oli talvella auton takaosassa laatikko kummallakin sivulla, joissa oli hiekkaa. Toimivat painona ja tarvittaessa oli käytössä, jos jäi kiinni johonkin. Muistelen, että yhteispaino niillä oli noin 100kg. Sijainti oli ihan takaovien tuntumassa. Kuulema auttoi jonkin verran etenemistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View