Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Terassin rakentamista

<< < (3/11) > >>

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: Jushi69 -  3.05.2012     kello on 22:49 ---Mistä materiaalista Ozzi meinas valokatteen laittaa??
Kun on halpaa ja kehnoa sekä hyvää ja kallista.. ::)

--- Lainaus päättyy ---

Ei vielä lopullista päätöstä. Väri on kirkas. Takuu pitää olla 10-15 vuotta. Ja halavalla pitää tietysti saada ;D

K-Raudan tarjouslehdessä oli yksi hyvä ehdokas. 10v takuulla 4m pitkänä 60€/kpl
Järbon Trapetsista joutuu varmaan köyhtyyn 80€/kpl.
Makasiini tarjoaa jotain kirkasta valokatetta alle kympillä neliö, mutta se taitaa olla köyhälle liian kallista ;D

massimo:
Uusin terassin laudoituksen viime syksynä. Laitoin valokatteen v. 2005, niin vanhat painekyllästetyt kuivui niin, että raot olivat pari senttiä. Nyt 120 mm uritettu (huono valinta) kaikki p*ska jää noihin uriin, mutta näyttävän näköinen. Rakoon vain ruotsalainen luotonvalvoja (mora puukko). Olisi kannattanut kääntää laudat toisin päin. Katetun koko 4 kertaa 8 metriä ja suoraan etelään. Ompa pikkasen lämmin kesällä ;)

Alan:
Mielenkiinnolla seuraan tätä rojektia ja kuuntelen muiden kokemuksia. Mulla on noin 3 x 6,5 metrinen lava takapihalla vailla valokatetta, joka on kyllä pirun hankala taloon siististi ympätä, mutta ehkä jonain kesänä yritän.

Ossi66:

--- Lainaus käyttäjältä: Alan -  4.05.2012     kello on 15:04 ---Mielenkiinnolla seuraan tätä rojektia ja kuuntelen muiden kokemuksia. Mulla on noin 3 x 6,5 metrinen lava takapihalla vailla valokatetta, joka on kyllä pirun hankala taloon siististi ympätä, mutta ehkä jonain kesänä yritän.

--- Lainaus päättyy ---

Minä pistän jossain vaiheessa kuvan, miten tuo istuu valmiina paikalleen ;)
Alkuperäiseen taloon ei istunut katto mitenkään, kun lappeen jatke oli noin 1,5m*4m tolpista mitattuna. Nyt on räystäs korkealla koko lappeen mitalta ja katto tulee yhtenäisenä yhdellä kulmalla koko terassille.
Lappeen poistossa oli monta mutkaa - pienin homma ei ollut katkaista koko 5m pitkä pellitys oikeasta mitasta. Peltejä ei voinut siirtää ylemmäs, kun lumiestelinja oli jo koko lappeella uuden räystään yläpuolella ja lappeen lumiesteiden kiinnitysreiät oli enempi soikean mallisia lumiesteen mankeloinnista johtuen.
Leikkasin ensin parisenttisen suikaleen koko 5m matkalta kaksilla peltisaksilla - oikea ja vasenkätisillä - noin 5cm lopullisen linjan alapuolelta ja huolittelin sitten räystään reunan oikeaan pituuteen helpommin kun leikattavan suikaleen sai rullattua vapaammin pois edestä leikkuun edetessä.
Yksi ruode piti siirtää uuden räystäslinjan yläpuolelle ja saada sahattua kattotuolien jatkeet oikeaan mittaan, jolloin irrotin lumiesteet ja pellin alapään reilun 1.5metrin korkeuteen - silloin pellit sai vänkättyä senverran irti, että sai sahattua kunnolla ja ammuttua ruoteen kiinni pellin alle. Ylemmän räystäslaudan kiinnitys on myös mahdotonta, jos pelti on kiinni alas asti.

Katsotaan nyt mitä siitä tulee ja kehtaako siitä mitään kuvia julkaista ;D

relluttelija:
Icopal Fastlock Uni, mielestäni paras ja taitaapa olla kalleinkin.
http://www.taloon.com/valokate/3065/dg
On hyvännäköinen, tai mun mielestä hyvännäköinen, eikä voi vuotaa ruuvinrei'istä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View