Tekniikkakeskustelut > Terassit ja pihat

Terassin rakentamista

(1/11) > >>

Ossi66:
Olikos meillä täällä rakentamisen ammattilaisia, puoliammattilaisia tai erittäin kokeneita harrastelijoita? ;D
Pitäs kohta saada terassin runkorakenteet alulle, mutta miten laudoitus kannattas mitottaa. Entiset mitat oli noin 3550*7100 ja niistä ei ympäröivien istutusrakennelmien vuoksi voi suuresti poiketa. Laudoitukseksi on valikoitunut piilokiinnikkeillä kiinnitettävä 26*117 lämpöpuu. Kiinnikkeiden aiheuttama väli on 3mm luokkaa eli 120mm etenemällä 29 lautaa tekee 3480 ja 30 lautaa 3600. Kannattaako siis laittaa 30 lautaa, kaventaa aloituslautaa pari-kolme senttiä ja vetää seinänvierestä rst-ruuveilla läpikiinni? Lopetuslaudan joutunee joka tapauksessa kaventaan, ettei piilokiinnikkeen ura jää reunaan.

Ideoita, kiitos ;D

kuusaan.matti:
En ole ammattilainen, mutta... Meikä tekis täysillä laudoilla. Sovittelee jaon,että raoista tulee samankokoisia. Tietty jossan missä on vähemmän lautoja kaventaminen on järkevää. 29-30 lautaa voi passata jo aika sopivasti, ainakin välttäen, ettei tarvi viimeiseen kapeaa soiroa.

Weicco:
Tämä on minun mielipiteeni asiasta. Siskoni ja sen ukko teki terassin jossa väli on myös noin 3mm niin oon seurannut vierestä kun rappaavat niitä pikkorakoja auki kun sinne kiilautuu roskia, ei näytä kovin hääviltä hommalta.

Kun ollaan terasseja tehty niin mulla on ollut laudoituksen välimittana Colt sytkäri, helppo käyttää ja sopiva rako.

vesako:
En minä noista mitään ymmärrä.

Jos jostain pitää pois ottaa, niin sieltä mihin ei katse
ensimmäisenä osu.

Sama kuin laatoituksessa, mistä tullaan ja
mihin ensin katsotaan.

Juu, ja sitten et ensimmäisenä sano
kävijöille, että tuolta oli pakko ottaa pois.

relluttelija:
Lähes ammattilaisen kanta on että nostat "otsalaudan" ylös, eli pintalaudan reuna ei näy ulospäin. Piilokiinnikkeiden vuoksihan rakoa ei voi muuttaa. Hommaat otsalaudaksi semmoista tavaraa missä ei ole kiinnikkeen uraa. Toki jos et tarvitse otsalautaa, niin sitten kannattaa lähteä täydellä etureunasta ja lopettaa seinän vieressä kavennettuun.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View