Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Käyttövesijärjestelmän tuunaus.

(1/1)

Turhan Höpöttäjä:
           Aikoinaan kun ostin autovanhukseni, niin sen perä osassa oli istuinryhmä. Istuin laatikoissa oli kahta puolen isot vesisäiliöt, jotka oli yhdistetty alaletkulla ja yläletkulla toisiinsa. Nyt istuinryhmän paikalla on ylös nostettu nukkumataso, ja sen alla sisäkautta käytettävä "takatalli". Nyt oli hyvä laittaa vielä yksi vesisäiliö lisää, ja yhdistää se letkuilla alkuperäisiin säliöihin.
           Veden kulutus on kuitenkin melko suurta, kun käyttää suihkua. Auton suihkua on käytetty myös monella alueella, kun heidän suihkutilat on vähintään epäsiistit ja monesti kaukana leiripaikasta.
           Tarvitsin hupiakku kapasiteettia lisää. Laitoin käyttövesi pumpun viereen akun, siitä releen kautta virrat pumpulle. Pumpun teho nousi oleellisesti.
           Suihkun suihkusuuttimen irroitin ja tukin liimalla puolet reijistä. Nyt veden paine kasvoi ja kulutus väheni.
           WC-tilan lavuaarilta otin T-kappaleella kylmän veden WC:n huuhteluun. Mankkari väliin ja virrat pumpun katkaisialta mankkarin avaukseen. Loppui veden völjääminen ulkokautta pytyn huuhtelusäiliöön. Vielä kuristusosa huuhteluputken päähän että huuhtelu osuu paremmin koko pytyn pesuun.  
           WC:n paskapuolen tyjennys putken yläreunaan avasin 50mm:n aukon. Aukkoon 50mm muovi putkikäyrä ulos päin. WC:n ulkoluukkuun reikä, sisäpuolelle tiiviste ja puhallin ja ulkopuolelle riteli. Puhaltimelle virrat WC:n valokatkasiasta. Eipä haise sittu meidän kukimessa pytyllä käynnin aikana. No ilmavaivan haittoihin muutos ei auta.
           Suihkutilan erotin pyttytilasta muovisella paljeovella, entisen muovi rievun tilalle.
           Poileriin menevään lämpöputkeen asensin kuristusventtiilin, että poileriin menee vain sen verran kuumaa, kun normaalissa käytössä on tarpeen. Jos on useampia suihkun käyttäjiä, niin kaikki lämpö kierrätetään poilerissa.
           Painepuolella olevan suodatin kotelon käänsin pystyyn, että siihen muodostuu ilmalukko, että pumppu ei käynnisty jokaisesta pienimmästäkin hanan avauksesta.
           Vielä tyhjennys hana vesisäiliöiden alaletkulta suoraan ulos auton alle.   ::)
          

RR:
Onko sinulla harmaavesisäiliöitä? Jos on, niin mistä hankittu?

Niitä kun lienee pakko suurentaa samaa tahtia raikasvesipuolen kanssa.

Mulla tulee vaan putket ulos, ja vielä kolmesta eri kohdasta.

Turhan Höpöttäjä:
Kyllä auton alta takapyörän takaa löytyy eristetty säiliö. Koko "riittävä".  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View