Kaasulla toimiva kahvinkeitin auttaa.
No vakavammin ajateltuna toinen hupiakku rinnalle jottei pääse jännitteet kyykkäämään alas.
No vakavammin ajateltuna toinen hupiakku rinnalle jottei pääse jännitteet kyykkäämään alas.
Sivuja: [1] Siirry alas
Kaasulla toimiva kahvinkeitin auttaa.
No vakavammin ajateltuna toinen hupiakku rinnalle jottei pääse jännitteet kyykkäämään alas. Kunnollinen erotusrele, jolla kytket ajo- ja hupipuolen yhteen.
Pitäisi koko hupiakku ja ajonaikainen lataus rakentaa uusiksi, ei sitä ole mitoitettu tuollaiseen. Invertteri mokkamasterin kanssa ottaa 150 ampeeria hupiakusta.
Yksi vaihtoehto olisi laittaa ajonaikaiseen lataukseen DC-DC-laturi, siinä saa virran säädettyä niin että alkuperäinen johdotus riittää, eikä sulake pala. Asuntoautooni tuli sellainen vika että polttaa moottoritilasta 40a sulakkeen. Tämä alkoi kun laitoin moccamasterin, sehän kuluttaa paljon virtaa. Katolla on aurinko paneeli ja sisällä invertteri. Sisällä yksi 100 ah hupiakku josta kaikki virta otetaan asuntoosaan.Älä laita samaan aikaan autoa käyntiin ja invertteriä päälle - syynä sähkönsyöppö MokkaBuster ei se kahvi tiedä, millä se vesi on kiehuvaksi tehty, eikä sillä ole väliä.. Aika monessa polvillee notkahduksessa huonoimpia lenkkejä ovat akunnapojen kunto/kontakti, ja tietty ikääntynyt kennorakenne akussa. Akkujännite tippuu nopeasti käytössä, ja pienen toipumisen jälkeen palautuu lähelle lähtötilannetta. Kaasulla keittämällä näissä vehkeissä yleensä pätevin/kätevin. Toisaalta mitään kotikeitintä lasipannuineen en toisi autoon.. Onko sinulla samaan aikaan invertteri ja mokkamaster käytössä kun sulake palaa?
Jos on se on normaalia toimintaa, kun hupiakun suuntaan tarvitaan paljon virtaa. Normaalisti ei kahden akun yhteen kytkeminen ota noin paljoa, ellei toinen ole totaalisen tyhjä. Odota hetki ennen käynnistystä, niin hupiakku elpyy Kiitoksia vastauksista. Taitaa vaan olla juuri niin että kulutus on tuolla systeemillä liikaa. Juurikin tuossa vaiheessa kun keitin ja invertteri päällä ja silloin käynnistää niin silloin menee sulake. Esim. aamulla kun kahvinkeiton aloittaa ja illalla on kattellu telkkaria, niin virrat ei ole täydet.
Olen vähän samanlaisia ongelmia kohdannut Adriatic 670:n kanssa. Jos hupipuolen akku pääsee siihen tilaaan että paneli varoittelee alhaisesta jännitteestä punaisen ledin vilkutuksella, niin latauksen taas alkaessa palaa toisinaan jompikumpi 30 A.n sulake. Yksi löytyy asuntopuolen sähkökeskuksesta ja toinen apukuskin penkin alta.
Kumpikaan ei pala laakista ylisuureen virtaan vaan ne käytännössä sulavat ylikuumenemisen seurauksena. Mitoitus niillä on sikäli höperö että panelin mittarin mukaan auto lataa alkuun 30:n Amppeerin virralla ja sitä suojaa 30 A:n sulake. Olenkin ajatellut että olisiko paremmin hetkellistä kuormaa ja sen aiheuttamaa lämpöä paremmin kestävä vaihtoehto vaihtaa niiden pikku sulakkeiden tilalle 32 A:n sulake automaatit. Onko kukaan testannut vastaavaa? Mulla samoin oli volkkarissa, siinä oli 80 A sulake, tehdäsversiossa. Siihen laitoin johdon joka oli 6 mm2 ja lenkki jota pystyi kädellä seuraamaan. Sillä mentiin vuosia. Tuo sulakehan on kaapeli/johdon suojaamiseksi ylikuormalta, joten ei saa vaihtaa isommaksi, johdonsuoja-automaatti tuolla Virralla on ok, toki laukoo sekin ja kuluu. Isompi akusto hupipuolelle auttaa, akkuhan ei määräänsä enempää ota vastaan normaalilla latausjännitteellä, ja osa kuitenkin menee myös starttiakulle ja kulutukseen että laturi rajoittaa. Mulla oli 2x100 Ah akkua hupipuolella eikä kahvin tai muun käytön kulutus haitannut, oli myös jääkaappi intikan perässä, ja parikin vuorokautta puskissa toimi.
Ainut kun töissä käytti vesi imuria ja uppopumppua auton käydessä piti valvoa latausta sen johdon kautta. Meillä vikaantunut vaunun toinen akku aiheutti samanlaisen ongelman.
Sivuja: [1] Siirry ylös
|