Tekniikkakeskustelut > Myyjäliikeet ja korjaamot

Myyjän vastuu autokaupassa

(1/2) > >>

MarttiTapani:
Meillä on retkeilyauto Peugeot Boxer vm. 2010, aj 224 935 km. Ongelmana on, että auto vuotaa öljyä ja öljyä on siirtynyt myös jäähdytysjärjestelm än nesteen joukkoon.

Auto on ollut korjaamolla tämän ongelman takia tutkittavana. Selvää syytä tilanteeseen ei ole vielä löydetty. Päällimmäisenä korjaustoimenpiteen ä on esitetty vaihtomoottorin asentamista. Myös kevyemmistä korjaustoimista on keskusteltu.   Alustavasti on arvioitu, että vaihtomoottorin kustannus töineen olisi minimissään n. 3500 €.

Kalliiksi tulee opiskelijan kukkarolle…

Auto on ostettu liikkeestä viime syyskuussa ja sillä on ajettu meidän omistuksessa vajaa  2000 km. Näin pieni kilometrimäärä siksi, että auto on rakennettu talvikaudella pakusta matkailuajoneuvoksi ja myös muutoskatsastettu.

Meille tärkeä kysymys kuuluu näin: Mikä on myyjän vastuu tällaisessa tapauksessa? Mitä ajattelette korvausvastuusta näillä lukemilla?

Jeppe:
Valitettava tapaus. Mutta taitaa suurimmaksi osaksi mennä omasta pussista, hyvä jos saa myyjän osallistumaan edes joltain osin kuluihin.

88k5:
Ettei vain pelkkä öljynsuodattimen jalan lämmönvaihdin porsinut? Ja että varmasti on moottoriöljyä, eikä esim. automaattilaatikon, siinä vastaava cooleri/lämmönsiirrin..

megaman:
Onko tuossa se Fordin 2.2 kone?

0yxxy0:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 23.05.2024     kello on 20:26 ---Ettei vain pelkkä öljynsuodattimen jalan lämmönvaihdin porsinut? Ja että varmasti on moottoriöljyä, eikä esim. automaattilaatikon, siinä vastaava cooleri/lämmönsiirrin..

--- Lainaus päättyy ---
Mulla oli aikoinaan transportterissa öljysuodattimen jalan kiinnitys ruuvi löysällä ja tuli öljyä nesteen sekaan jonkin verran. Suodatin irti ja siellä takana oli mutteri tuossa autossa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View