Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

Välipuhallin ilmaputkeen.

(1/3) > >>

SportTraveller:
Tulipas vaihdettua auto vaunuun ja niin se on Sloveniassa laitettu tuo puhistin sinne peräseinälle. Ja arvata saattaa että peräpäässä hiki virtaa silloin kun edessäkin tarkenee. Ja siihen tietenkin saa sitä multiventtiä, mutta on siinäkin taas porattavaa ja kaapeloitavaa. ja hintakin aika suolanen ollakseen puhallinoottori, jossa on vain kaksi nopeutta.

Päädyin sitten näin alkuun  hommaamaan tollasen comet merkkisen koteloidun rupelin. Noh virtaahan sille pitää saada. ja katkaisija.

Siihen sitten löytyi kätevä langaton katkaisija himmentimellä. Kuvista jos googlaa niin varmaan löytää ettei tässä millään paksulla setelinipulla tehdä, vaan tutkimusprojektina. Olkoonkin että tuo kyseinen moottori ei mahda kestää pitkään vääntelemällä tehoa portaattomasti, eikä ole mikään valtava fööni, joten senkin voisi kyllä vielä vaihtaa johonkin kompuutterin megatuulettimeen, jos siltä tuntuu.

Mutta ennen kun tästä lähden rapsimaan putkia poikki, niin olisin uteliaisuudesta kysellyt että mihinkä kohtaan putkistoa olette noita välituulettimia laittanu? Jos vajaa 6m vaunussa lämityspönttö on perällä?seppoko:
Onko siinä asennusohjeessa mitään mainintaa lämpötilan kestosta? No vaikka ei olisikaan, niin kovin lähelle lämmitintä ei  kannata laittaa. Se siten vähentää mahdollisuuksiin paikan valinnassa.

SportTraveller:
Näkyy tuolla navettamyymälän sivuilla olevan että KÄYTTÖLÄMPÖTILA: MAX. 85 ° C.
Mutta noita rupeleitahan saa 80mm kehykseen maailmalta jos vaikka millä speksillä.
Lähinnä ajattelin että onko joku nohevampi joskus miettinyt/kokeillut että mikä olisi optimi.
Tietty järkeilemällä pitää ajatella aikasempien reikien sijainti putkessa jne. Täytyypä lähteä vaunuun laskeskelemaan, ja saahan sitä paikkaa vaikka vaihdettua.
Kuitenkin tollanen 5-7 metriä pitkä torvihan sieltä jostakin tulee sinne eteen.

SportTraveller:
Sepäs olikin hieman fiksummin tehty kuin ajattelin, sieltähän siis tulee takaa piiiitkä putki eteen omanaan. Ja puoleen väliin oma putkensa. Keskellä vaunua puhallusnopeudet oli 2.2 m/s per rööri.
Edessä pitkästä putkesta henkäys 1.8/ms, ruttuja putkissa ei juurikaan ole ainakaan näkyvissä paikoissa.

Päädyin sitten linttaseen sen eteen menvän putken heti kerrossängyn alta takaa heti poikki, ja siitä kun mittas niin puhalsi 5.4 m/s. ja laittamalla tuon cometin väliin siihen katkolle sai vauhtia 7.3m/s joka sitten etupäässä nosti vauhdin 2.3 m/s.
Tokihan sitä vois puhaltaa nopeampaa sinne eteenpäin, koska sinne putkeenhan se ilma jäähtyy. Tai noh, vaunu on tietysti nyt suht viileä. joskin katkolla ilman lämpötila oli 22.9c ja etupäässä lisäpuhalluksen kanssa 21.4c.

Ehkä siihen vois vielä investoida 10 eurolla hiljasemman mutta tehokkaamman, ja vähän erilaisella rupelilla olevan puhaltimen niin ei aiheuttaisi niin paljon tukkoa ollessaan pois päältä kuin tuo comet puhaltimen design ehkä tekee.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: SportTraveller -  8.05.2024     kello on 22:17 ---Ehkä siihen vois vielä investoida 10 eurolla hiljasemman mutta tehokkaamman, ja vähän erilaisella rupelilla olevan puhaltimen niin ei aiheuttaisi niin paljon tukkoa ollessaan pois päältä kuin tuo comet puhaltimen design ehkä tekee.

--- Lainaus päättyy ---

Sitä tehoa taitaa kyllä olla enemmän kun niissä 'hiljaisissa' arvauskoneen tuulettimissa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View