Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

12V lattialämmitykset (Esim. Mi-Heat)

(1/1)

Siili grilliin:
Moi,
Onko kenelläkään täällä kokemusta esim. infrarot-fussboden.de - nettikaupan tarjoamasta Mi-Heat 12V (infrapuna) lattialämmityksestä, tai muista vastaavanlaisista 12V lattialämmityksistä?

Vaikuttaisi saatavilla olevien tietojen mukaan olevan aika järkevän oloista tavaraa, mutta olisi kiva kuulla muiden käyttökokemuksia ennen ostopäätöstä.

Viime kesänä ostamani, lähes käyttämätön 80-luvun Bürstner Club kastui talven aikana sen verran pahasti, että nyt edessä on purku pelleille saakka ja uudelleenrakennus. Ajattelin samalla luopua kaasuista kokonaan ja asentaa vaunuun sen verran järeän aurinkojärjestelmän että sillä pitäisi pärjätä omavaraisesti valoisina vuodenaikoina. Nollakeleille sitten verkkovirrasta öljytäytteinen sähköpatteri.

Masa matkailija:
Tuota, tuota. Katsoin tehoja, 130W/m² vaikuttaa pieneltä, ehkä riittää lämmittämään mutta sähköä menee, arvio n 3- 5 kWh/vrk. Riittääkö akusto? Lataus lisälaturilla olisiko 30-50A . Varsinaista kokemusta 12V lämmityksestä ei ole, mutta myös jääkaappi tarvii omansa. Suosittelen kokemuksesta diesel vesikiertoista tai ilma lämmitystä, ei kuluta sähköä paljoa ja riittää. Kun auki on niin neste lattialämmitys ja patterikierto niin pärjää. Omani on juuri kaasuton ja paneelilla pärjää maaliskuusta eteenpäin ainakin tänä vuonna, kasvatin vielä paneelin 275 vattisesta 450 vattiin. Samoin autossa ilmawebastolla toimii, molemmissa jääkaappi sähköllä, vaunussa 230v tarvittaessa toimii invertterillä, ja autossa 12v. Joten anteeksi, mutta kokemusta on.

K.E.V:
Aurinkopaneelilla lämmittäminen vaatii pysäköinnin Messukeskuksen viereen. Siellä on paneleita kattotäys. Pilviselle päivälle villasukat ja kuntopyörä. Olen itsekin paneelien varassa pitkään keväästä syksyyn. Lämmitys kaasulla kylläkin.

Mika.T:
Tehokkain malli näkyi olevan 220W/neliö. 220W/12V=18.3Ampeeria/neliö. Aika järeä akusto saa olla jos noilla meinaa autoa lämmittää Kun ensiksi pitäs saaha mattoa mahtumaan ainakin kilowatin edestä ja esim 5neliötä x 18.3Ampeeria tekee 91.5Ampeeria akulta.

Eli käytännössä täysi 500Ah lifepo akusto jaksaa soitattaa kilowatin teholla tuomosta mattoa 5 tuntia.

Ei mitään järkeä...

Noh, toki pienempikin teho riittää siihen että lattia tuntuu lämpimältä, sisätilojen lämpötilaan ei mahtonta vaikutusta saa ilman kilowatti tason tehoa.

Karabiilisti:
ei noilla lattiamatoilla varsinaisesti lämmitetetä, ne pitää vaan lattian mukavan lämpöisenä. Itellä 48V matot.
Ehdoton mukavuus varuste verkkosähköllä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View