Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Puun hinta?

<< < (2/3) > >>

megaman:
Onko nyt hyvät hinnat, kun venäjäntuonti on seis? Tosin kysyntäkin varmaan hiipunut, rakennusala totaalijumissa.

Kosmic:

--- Lainaus käyttäjältä: megaman -  8.03.2024     kello on 19:19 ---Onko nyt hyvät hinnat, kun venäjäntuonti on seis? Tosin kysyntäkin varmaan hiipunut, rakennusala totaalijumissa.

--- Lainaus päättyy ---
Jos peilaa pelletin hintaan niin on kun pelletin hintakin on tuplaantunut ja se on kuitenkin sahajätteestä tehtyä.

MRi:
Piti testata mitä ChatGPT vastaa kysymykseen... Vähän on ympäripyöreä vastaus isolla hajonnalla. Mutta lavea on toki kysymyskin.

Tukkipuun myyntihinta ja kuutiomäärä riippuvat monista tekijöistä, kuten puun laadusta, markkinoiden kysynnästä ja tarjonnasta, sekä alueellisista hinnoista. Yleisesti ottaen täysikokoisen männyn tukkipuun hinta voi vaihdella noin 50-150 euroa kuutiometriltä riippuen edellä mainituista tekijöistä.

Yhden puun kuutiomäärä riippuu puun koosta, mutta keskimääräinen kuutiomäärä voi olla noin 0,5 - 1,5 kuutiometriä, riippuen puun halkaisijasta ja pituudesta.

Tukkirekallisen määrä vaihtelee puulajin ja puun koon mukaan. Yleisesti ottaen tukkirekallinen voi sisältää noin 30-40 kuutiometriä puuta.

Kuluja, jotka aiheutuvat yhden tukkirekallisen tuottamisesta, voivat olla esimerkiksi metsänhoitokustannu kset, hakkuukustannukset, kuljetuskustannukse t ja mahdolliset käsittely- tai jalostuskustannukse t. Nämä kulut vaihtelevat alueellisesti ja riippuvat myös metsänomistajan ja puun ostajan välisestä sopimuksesta ja käytetyistä menetelmistä.

Sangiebriha:

--- Lainaus käyttäjältä: megaman -  8.03.2024     kello on 19:19 ---Onko nyt hyvät hinnat, kun venäjäntuonti on seis? Tosin kysyntäkin varmaan hiipunut, rakennusala totaalijumissa.

--- Lainaus päättyy ---

On firmoja jotka ei nyt osta ollenkaan, epävarmuutta ilmassa, hinta kuitenkin kohtuullinen. Minäkin sanon että metsähommilla ei rikastu, jotakin pientä saa silloin tällöin, tämä vuosikymmenten kokemuksella. Mutta jos haluaa kuntoilla ja touhuta metsässä niin palstan ostoa kannattaa harkita, kannattavuuden edellytys on oma työpanos ( lähinnä raivaussahatyöt ).
Mutta metsä on niin monitahoinen juttu ( sijainti, maapohja, kehitysluokat, olemassa oleva puusto, mahd. kaavoitus, yms). Huomion arvoista nykyisin luontokohteet, joku osa palstasta voi olla yllättäen hakkuiden ulkopuolella. Varoa kannattaa puroja, rinteitä, hyvin vanhoja metsiä. Näistä ei välttämättä saa valtion kanssa kauppoja tai järjellisiä ympäristötuki sopimuksia, eli joku muu onkin isäntä ostamassasi palstassa. Myrskytuhoja vastaan ehdottomasti vakuutus vaikka onkin kallis, tuulet on lisääntyneet. Kuusikoissa kirjanpainaja tuhot lisääntyneet, myös hirvikanta huomionarvoista jos taimikkovaltaisia kuvioita.
Pitkällä tähtäimellä metsään sijoitettu raha ei ole yleensä hävinnyt ja maata ei valmisteta lisää.

miksu88:
Jopa semmoinenkin vaikuttaa että jos tilaat kaadon ja pätkimisen niin minkä kokoisiin vakiomittoihin puut pätkitään ja paljonko jää latvan hukkaosuudeksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View