Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

Kiinalaiset diesel-ilmalämmittimet / kokemuksia matkailuautossa?

<< < (2/13) > >>

Masa matkailija:
Kyselit kokemusta. Minulla kuudesta kokemusta. Kaikki käytössä. Ensimmäinen kokemus uudesta ilmalämmittimestä VW multivaniin laitoin planarin ja tuli alkuperäispaikkaan vasemmalle taakse korin väliin. Toimi loistavasti, hieman ääni kuului mutta ei haittaa, suurin ongelma oman termarin toiminta, diffi on 5 astetta, tehonsäätö toki toimi mutta pienessä kopissa 2kW oli paljon. Sama lämmitin pojan rinsussa nykyään ja toimii paremmin isossa tilassa, ikää nyt n 6 vuotta eikä tarvittu huoltoa, Toinen ilma weba nykyisessä lanssissa ja ollut autossa yli 10 vuotta, huolsin juuri kuukausi sitten, oli hieman karstaa höyrystimessä mutta palopesä puhdas teho n 4 kW mutta tuntuu rinsussa loppuvan kesken, liekö lasikuituseinien ja pellin välissä huonosti eristettä, siihen laitoin digitaalisen termostaatin kun ei lämmöt pysyneet järkevinä, toimii muuten loistavasti ja hiljainen. Neljän vesilämmittimen kanssa toiminut, vw webasto hyvä mutta syö sähköä paljon ja oma vesipumppu hajos kerran. Mb eberi toimii muuten mutta pelkää pakkasta, -20 tuntuu toimintaraja olevan, kerran kortti korjattu se on tuossa 10 vuotiaassa rinsussa. Kaksi planarin vesilämmitintä aika tuoreita latvian valmistamia, toinen vaunun lämmittimenä etukotelossa, todella mainio, 5kW pitää 5,5 m vaunun hyvin lämpimänä, toinen ykkösajokissa rouvalla toimii todella hyvin, on gsm etäohjaus. Niin ja onhan tuore kiinan ilmalämmitin vaunun etuteltassa, tosi hyvin toimii mutta akkua vaatii käynnistyessä enemmän kuin muut, 8 kW lämmittää kuten pitääkin, toki pakoputkeen menee enemmän kuin näillä muilla, lämpöä.
Joten kokemusta on kerätty, täsmennyksiä saa kysellä.

Karabiilisti:
Vaihtoehtona tuollaiselle romikselta eberi tai webasto johon lämmönsiirrin puhaltimella. Tai vaikka vesipatterit.
Tosin hintaa tulee enempi eikä takuuta.

Suht luotettavia nuo diesel vesilämppärit olleet, vaikka eilen vaihdoin toiseen ajossa olevaan "aivot". Tuo ohjainkortti tuntuu olevan niiden heikko paikka.
Vikakoodi kertoo että esim puhallin moottorissa vikaa tai ylilämmössä mutta oikeasti vaan ohjainkortin juotoksissa vikaa.

Mutta jos haluaa kokonaan sähköä kuluttamattoman ja dieselillä toimivan niin....
https://www.lansikarhu.fi/dieselkamiinat/

vaanari61:
https://wallas.fi/fi/tuotteet/?_sft_product_catego ries=retkeilyautot

Yksi vaihtoehto toisten joukossa . . .

Karabiilisti:
tuo olikin hyvä linkki autoa rakentelevalle... esim nuo alaosan diesel hellat ja uunit...
voi rakentaa kokonaan kaasuttoman auton kaikilla mukavuuksilla.

Masa matkailija:
Eipä olleet köyhälle rakentelijalle tarkoitettuja, liesi ja ilmalämmitin yhteensä yli viistonnia, huh.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View