Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

6m vs. 7m auto (integroitu) käyttökokemuksia

<< < (5/5)

Alan:
Alkoviauto on pituuttaan tilavampi, kun peti on ylhäällä poissa tieltä. Etenkin jos tarve on useammalle kuin kahdelle käyttäjälle. Puoli-integroitu on toimivimmillaan pariskunta-autona. Alaslaskettava peti on joissain. Se on joko tiellä tai sitten auto on hyvin pitkä (liekö sellaisia edes).

Sinulla taitaa puuttua vaihtoehdot, jos Suomesta ei löydy.

Karabiilisti:
Alkovi malli on käytössä aika näppärä kun peti on aina käytettävissä tai kääntäen auton kaikki muut tilat ovat käytössä kun peti käytössä.
Ja toisaalta vaikka sitä ei tarvisi petinä on se säilytystilana aika näppärä, kassit, reput, matkalaukut yms.

Turhan Höpöttäjä:
Osta ihmeessä tämä: https://www.jyvascaravan.fi/ajoneuvot/niesmannbischoff-arto-64-g-alde-tuplapohja-2009/ tuplapohja-2009/ Olisin itse käynyt sen hakemassa, mutta hintaa en saanut täsmäämään.
P.S.  Ja Trumalla kyllä pärjää jotenkin, jos se pysy kunnossa.  :D

Hesus:
itsehän vaihdoin juuri tarpeiden muututtua 7,5m pitkän paripyörä/takaveto Alde talviauton halpis etuvetoon joka on alle 6m.
Ajattelin jotenkuten pärjätä tällä talvenkin, mutta onhan takaveto ihan yliveto talvella.

Ekaa kertaa olin jo jumissa tuolla etuvedolla, jouduin pysähtyy ylämäkeen risteykseen eikä se siitä mihinkään enää lähtenyt. Piti peruuttaa alas ja vauhdilla ylös.
Tiedän kokemuksesta että takaveto olisi lähtenut siitä samasta paikasta kuin kesällä.
En itse ainakaan koskaan nelivetoa edes kaivannut kun oli takana painoa ja neljä vetävää rengasta.
Jotenkin veikkaan että sitä nelivetoa kaipaa eniten nimenomaan ne joilla on kokemusta vain etuvetomatkailuauto ista...

Jos puhutaan truma vs alde, sekä samalla takaveto vs. etuveto, niin huomauttaisin että Trumalla pärjää varmasti ihan hyvin pikku pakkasilla, mutta ne etuvedon ongelmat tulee heti kun lämpötila laskee alle nollan. Tai itseasiassa, ne ovat juuri suurimmillaan siinä nollan tuntumassa. Paukkupakkasilla on kovempi kitka.

En itsekään aio retkeillä jos on pakkasta 30astetta, mutta liukasta keliä ei voi välttää, kun tuo saa toimittaa samalla käyttöauton virkaa.


edit: ja siis, tottakai se budjetti määrittelee aina niin paljon. Jos jossain olisi ollut samaan hintaan alde-neliveto-puoli-integroitu niin olisin varmasti ostanut. mutta kun ne maksaa 4kertaa enemmän  ::)

88k5:
^
Joo, kyllä se vaikuttaisi juuri niin olevan, että etuvetoilija  on nelivedon perään näissä pöksissä..

Mutta että integroitu tarttis parempaa kuin takavedon - meneekö joku umpiseen, auraamatonta tietä esim. uimarannalle tällaiselle. Aika leirin tekemistä, laittaa vaateriin rymyttyyn jälkeen.  :-\
Takavedolla menee (ja pois) ketjujen kanssa aika pahaankin paikkaan, mm. pallaksen parkkiin vaikka auraamatonkin ollut. Tasaiselle aina on ollut pyrkimys..

Tuosta Artosta (N-B), onko siinä minkälainen tila välipohjassa tavaroille kun tuntui olevan vain säiliöille, eikä ulospäin luukkuja sinne? Varsinainen eristys alimmassa pohjassa kuitenki, ja koko pohjan kokoinen sekä lämmitetty? Sisäluukutkin saranoimattomia irtipotkittavia  :-X .. ei muuta kun kattelen omaani, niin asiat ovat toisin  ;D

Pohjoisen talvipuskissa paras varustuminen on lämmitysvarmuudessa; Alde+vaihdin. Ei kulu ajossa kaasua, ja aina lämmin tupa sekä vesi. Moottorin Eberi toimii kaasun korvikkeenakin, jos loppuu. Eikä kylmällä koneella tartte starttailla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View