Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

6m vs. 7m auto (integroitu) käyttökokemuksia

(1/5) > >>

Matkavehje:
Olen ostamassa ensimmäistä matkailuautoa ja muutama vaihtoehto on mietinnässä. Hyvistä vaihtoehdoista pitäisi valita, mutta viimeinen mietinnän aihe on auton pituus. Vaihtoehtoina on 699 cm, 640 cm, ja 599 cm mallit.

Pituudessa mietityttää eniten se, että olisiko lyhyempi merkittävästi kätevämpi käyttää. Auto tulee olemaan aina vain yhden tai kahden hengen käytössä, mutta osan vuodesta työkäytössä, jossa kuskina ehkä kokemattomampia. Leirintäalueille ei ole menoa, ellei erikseen tarve sanele. Muuten lähinnä työkohteen parkissa tai puskaparkissa.

Auto tulee ympärivuotiseen käyttöön ja erityisesti talvisin työkäyttöön. Integroituja malleja Hymeriltä, Dethleffilltä ja Burstnerilta vaihtoehtoina. Integroitu lähinnä siksi, että talvikäytössä helppo (ehkä) ja laskuvuode on kätevä (työkäytössä ei aina pariskunta).

Mutta tuo pituus. Onko jollain ollut elämää muuttava kokemus, kun vaihtanut 6m versioon pidemmästä? Tai onko joku vaihtanut pidempään ja ei ollutkaan yhtään vaikeampi ajaa puskaan tai pysäköintialueelle?

Sisätiloissa tietysti ero näkyy pidemässä positiivisesti, mutta kahden hengen käytössä voisi pienempikin riittää. Onko lyhyemmän helpompi käytettävyys ajossa ja pysäköidessä niin iso etu, että kannattaa asua vähän ahtaammin?

armas ujomieli:
Minulla vaihtunut aina pitempään. Kaikkiin paikkoihin olen silti päässyt. Ei 7m vielä kauheen iso jos hieman asustellakin meinaa.

Karabiilisti:
Kyllä iso aina komeempi ja kivempi. Mutta pieni helpompi ajaa ahtaissa jos kokemattomia....ja laivalla biletin hinta nousee pituuden myötä...riippuen laivasta ja yhtiöstä. Jossain 7m on maaginen raja....

Yarcy:
Aloitin karavaanailun vuokravehkeiden jälkeen 7,2m integroidulla. Joka paikkaan on mahtunut eikä ole tehnyt tiukkaa. Vertailevaa kokemusta metrin lyhyemmästä ei ole. Tuskin suurta eroa käytännössä.

"Masi":
6,5 ei ongelmia edes laivojen kanssa, sitten 7,5 m ja ei edelleenkään ongelmia, nyt 8 m ja kas kummaa ei edelleenkään ongelmia.
Ja suomi - mannereuroopan väliä noin kolmesti vuodessa edes-takaisin ja nuo laivamaksut näyttelee matkamökin kokonaiskustannuksi ssa
prosentin osia eli ei edes kannata miettiä mokomaa. No joku kokematon on kauhuissaan tuotakin kuten kommenteista huomaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View