Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Detfflefs New Line 500 2004 ilmanvaihto

(1/3) > >>

Ramiss:
Terve,

Kyselisin vähän vaunun ilmanvaihdosta, jos jollain tietoa kyseisestä mallista.

Mistähän tässä mallissa mahtaa tulla tuloilma sisälle?
Vaunussa todella huono ilmanvaihto, yön jälkeen ikkunat suorastaan valuu vettä nyt viileämmillä ilmoilla. Tätä voi vähän ehkäistä pitämällä kattoluukkuja puoliksi auki.

Vaunun takaosassa kerrossängyn päällä katossa yksi uskoakseni poistoilmaventtiili, joka kuitenkin suorastaan puhaltaa ilmaa sisään.. Viitannee siihen, että ilmaa ei tule sisään oikeista paikoista. Tämä on sellainen neliskanttinen venttiili jota ei voi sulkea. Tuo kerrossängyn puoleinen pää vaunusta on todella viileä, koska ilmaa puskee niin rajusti sisään. Alde pitää kyllä muuten lämpimänä.

vaanari61:
Minulla aikoinaan olleeseen samanmoiseen vaunuun teki merkkihuolto Detskunmaahantuojan edustajan Uotin ohjeiden mukaan taakse sängynalle kaksi 75mm reikää läpivientiputkella aivan takaseinän viereen jolloin poratessa katkaisivat osan tukirimoista lattian ja seinän yhtymäkohdasta. Reiijät pitäisi porata etäämmälle takaseinästä jolloin rima ei vaurioidu. Laittoivat liimalla verkot  aukkoihin estämään hiirìen yms sisäänpääsyn. Ilmanvaihto/ikkunoiden kostuminen väheni takaosassa huomattavasti mutta ei loppunut kokonaan. Ikkunat kostivat kun verhot on niin tiiviit että ilma ei pääse kiertämään ikkunapinnassa, ikkunat kaipaa ilmankiertoa joka estää kondession ikkunapinnassa.

tsahkali:

--- Off-Topic: ---
--- Lainaus käyttäjältä: vaanari61 - 29.10.2023     kello on 06:27 --- Ikkunat kostivat kun verhot on niin tiiviit että ilma ei pääse kiertämään ikkunapinnassa, ikkunat kaipaa ilmankiertoa joka estää kondession ikkunapinnassa.

--- Lainaus päättyy ---
Kosteudella on tapana istua kylmille pinnoille.
Pelkkä rako verhossa ei aiheuta mitään 'kiertoa'.

Ossi66:
Meillä oli myös samanmoinen vm 05. Paransin vaanari61 ohjeen mukaan ilmankiertoa poraamalla reikiä sängynalusien poikittaisiin levynalusrimoihin. Korvausilmareiät on tosiaan siellä levyjen alla ja osittain estävät sitten korvausilman kierron pattereille.
Meillä vaunu oli käytössä vain huhtikuusta lokakuuhun, niin ikkunoiden kostuminen ei ollut iso ongelma.

Nykyisessä uudemmassa Detskussa on tosiaan lattiaventtiilien lisäksi 2 isompaa ilmaventtiiliä lattioissa.

Yrjö:
   Detskusta ei kokemusta.
   Tuohon Spriteen olen kolme reikää porannut lattiaan. Kaksi ehkä n. 70 mm. kolmas n. 100 mm.. Päällä on hyttysverkko ja jyrsijöitö varten järeämpi verkko. Meillä tuo on myös pikku pakkasillakin (alle -20) käytössä. Ikunoiden huurtuminen on vähäistä, kun kattoluukku on raollaan vajaan tuuman verran.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View