Tekniikkakeskustelut > Sähkölaitteet

Elektroblock EBL 109-7 Akkutyypin valintakytkin

(1/1)

mobileman:
Muistelen joskus lukeneeni, että jos kulkineessa on asennettuna hupipuolelle agm-akku, niin elektroblockista pitäisi valita valintakytkimellä Geeliakun puoli käyttöön?

Vaunussa ( -22vm. Dethleffs) on tuo ebl109-7 ja 2 x exiden 95ah agm akut. kytkin on asennettuna tehtaan tehtaan taikka myyjääliikkeen asentajan toimesta tuohon gel-asentoon, mutta perinteisen akun puolelle on liimattu agm-tarra.

Eli kysymys kuuluu: kumpaan asentoon nappi nyt laitetaan, että menee oikein?

miconet:
Tyhjentävää vastausta ei ole antaa...
Jatkopohdintaa...


--- Lainaus käyttäjältä: mobileman - 25.10.2023     kello on 17:54 ---Muistelen joskus lukeneeni, että jos kulkineessa on asennettuna hupipuolelle agm-akku, niin elektroblockista pitäisi valita valintakytkimellä Geeliakun puoli käyttöön?

--- Lainaus päättyy ---
Mahtaako tuolloin ollut kyseessä ollut eri versio EBLstä ja vanhemmasta laitteesta, jolloin vaihtoehtoina oli yleensä Gel/Säure. Myöhemmin on Säure päälle tullut noita liimattuja AGM tarroja. Tarra itsessään ei tietysti takaa, että laitteen sisäinen toiminta olisi muuttunut mitenkään.


--- Lainaus käyttäjältä: mobileman - 25.10.2023     kello on 17:54 ---Vaunussa ( -22vm. Dethleffs) on tuo ebl109-7 ja 2 x exiden 95ah agm akut. kytkin on asennettuna tehtaan tehtaan taikka myyjääliikkeen asentajan toimesta tuohon gel-asentoon, mutta perinteisen akun puolelle on liimattu agm-tarra.
Eli kysymys kuuluu: kumpaan asentoon nappi nyt laitetaan, että menee oikein?

--- Lainaus päättyy ---
Pikaisella googlettamisella näyttäisi juuri tuossa EBL109-7 versiossa tulleen nuo tarrat TÜV turvatuotelogojen, EBLversion sekä akun valinnan päälle. Eli voisi olla tehtaan tekemää päivitystä laitteen toiminnallisuuksiin . Olisiko tuollon myös tullut muutoksia latausparametreihin ja -toimintoihin. Kohtuu tuoreesta tuotteesta kun tapauksessasi on kyse itse saattaisin taipua luottamaan laitteen merkintöihin ja laittamaan kytkimen AGM puolelle. Toisaalta miksi siihen sitten tuo tarra olisi laitettu, ellei tarkotettaisi AGM akkujen valintaa. Vahvistusta voisi yrittää katsoa vielä laitteen ohjekirjan piirikaaviosta olisiko siitä lisävinkkiä. Tämä nyt vain pohdintana, ilman 100varmaa vastausta.

mjo33400:
Laita vaan siihen AGM-asentoon, siihen se on tarkoitettu.

mobileman:
Kiitos vastauksista Thumb
Käännän kytkimen agm-asentoon. Jäi tosiaan jostain vanhasta ketjusta tuo kytkimen laitto tuolle geelipuolelle kummittelemaan..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View