Olen ratkaissut tuon ajamalla auton talveksi Espanjaan.
Tutun isännän konesuoja edulliseen hintaan.
Maaliskuusta marraskuuhun omalla pihalla paikallaan (onhan siitäkin osa talvea) Alusta alkaen eli vuodesta 2015 alkaen on vaunu talvehtinut tuolla lämpimässä hallissa. Ainoa miinus että joutuu ajamaan pääkaupunkiseudulta Turkuun. Hyvin on vaunu säilynyt kun ei ole lunta eikä jäätä nähnyt. Talvikäyttöä kun ei ole eli tuolla lokakuun alusta huhtikuun loppuun.
https://www.huiskulatilavuokraus.fi/ajoneuvojen-kausisailytys/ Paljaaltaan pihassa, ei nurmella. Vedet pois sun muut jäätyvät. Lumenpoisto katolta tarpeen mukaan. Pakkasille lämpöpatteri sisään ja ajastinkellolla pari tuntia yössä kevyttä lämmitystä, samalla pysyvät akut tikissä. Vielä on kestänyt kuivana vanhus.
Paljaaltaan pihassa, ei nurmella. Vedet pois sun muut jäätyvät. Lumenpoisto katolta tarpeen mukaan. Pakkasille lämpöpatteri sisään ja ajastinkellolla pari tuntia yössä kevyttä lämmitystä, samalla pysyvät akut tikissä. Vielä on kestänyt kuivana vanhus. Eikö tuossa ole vaarana kosteuden kondensoituminen rakenteisiin tietyllä kelillä? Olisko peräti parempi jättää lämmitys kokonaan pois tai sitten pitää kokoajan peruslämpöä yllä :'( Tiedä häntä, itse ajattelin sen kiihottavan ilmanvaihtoa ja siten edistävän kosteuden poistumista. 1,5-2h 1000W öljytäytteinen patteri, kun sellainen sattui nurkissa lojumaan.
Eikö tuossa ole vaarana kosteuden kondensoituminen rakenteisiin tietyllä kelillä? Olisko peräti parempi jättää lämmitys kokonaan pois tai sitten pitää kokoajan peruslämpöä yllä :'( Lumi voi tietyiillä ilmoilla tukkia ilmankierron, siksi vedän pressun katolle ja niin kireälle kun saan. ½h aamuisin 800W puhallusta ja kosteus kyllä tulee pressun reunojen alta, kun kattoluukut on 10mm raollaan. Lumikin on helpompi poistaa, kun pressu on päällä. Pressutalli olis kyllä helpompi mutta pitäis itse värkätä, kun kaupalliset on liian tasakattoisia. Nykyinen auto 13 vuotta säilytyksessä seuraavasti:
Kesät talvet nurtsilla, vähän eri kohdassa vaan. Talveksi laitan auton katolle "kattotuolit", eli 3 kappaletta A mallisia 2x2" kattotuoleja, joiden päälle 6m pitkä 2x3" "kattoparru". Sitten vaan 5x7m pressu päälle ja se sidotaan auton alle pujotettuihin 2x2":siin. Eli autolla voisi jopa ajaa kyseisen "katon" kanssa. Ilma vaihtuu katolla kun päädyt ei ole kokonaan ummessa. Samoin lumet tulee itsestään alas kun katto on tarpeeksi jyrkkä. Autossa ei ole ruostepistettäkään, ja pohjapuu on aivan uuden näköinen. Ilma tosin sopii kiertämään auton alla kun ei ole kaksoispohjaa niin siellä on ilmatilaa liki 1/2 metriä. Viime keväänä katsastusmies tuumasi että kannattaisiko alusta massata, kun on pelkällä maalilla ja aivan ruosteeton. Sanoin että ei ole tarvetta, autolla ei ajeta talvella ja kesälläkin vain asfaltilla. Laitan kuvan kunhan saan pressun päälle loppuviikosta. Alusta alkaen eli vuodesta 2015 alkaen on vaunu talvehtinut tuolla lämpimässä hallissa. Ainoa miinus että joutuu ajamaan pääkaupunkiseudulta Turkuun. Hyvin on vaunu säilynyt kun ei ole lunta eikä jäätä nähnyt. Talvikäyttöä kun ei ole eli tuolla lokakuun alusta huhtikuun loppuun.Mahtaako olla Huiskulan vanhoja kasvihuoneita...? Itse muutin vanhat pienet kasvihuonerungot talleiksi. Seinät lautaa ja katto peltiä. Vanhoista laseista sai vielä ikkunat. Mullat ajoin kukkamaille ja murskepohja tilalle. Nyt on kaksi 10x5 m tallia, joihin mahtuu kaikki katon alle. Retkipaku, paku, perävaunu, traktori ja piharomppeet on sisällä. Wanhemmat museoautot ja kaksipyöräiset on sitten lämpimässä tallissa plussan puolella ja kosteussäädetyssä tilassa. Henkilöauto saa olla avokatoksessa. Kasvihuonetallin korkeus jäi 278 cm paikkeille, kun nosto-ovi hieman rajoitti. Sinne ei tolkun auto mahtuisi. Mahtaako olla Huiskulan vanhoja kasvihuoneita...?miten sinä säätelet kosteutta lämmitetyssä tilassa? ja mikä se oikea kosteus on? |