Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

2 hengen + 2 koiran vaunu hakusassa

(1/3) > >>

mh jkl:
moro vaan kaikille

näin 55v iässä ja koko ikä moottoripyöräilyä harrastaneena tuli emännän kanssa mieleen alkaa karavaanareiksi.

meillä budjettina n 25-30te ja tarkoitus olisi tosiaan 2 hlöä ja pari koiraa reissata. varmaan 95% reissuajasta maalis-lokakuu akselilla. itellä tullut mieleen vaatimuksina veskiertoinen lämmitys myös lattia sekä ulko vesipiste jotta kura aikaan voisi koirien tassut huuhtoa.

muuten ei mokomista kokemusta. mutta ei tarvi olla mikään rivitalo eli näppärä kompakti paketti mutta tekninen yms laatu tärkeä.

saisiko täältä kokemuksia ja suoosituksia

mh jkl:
lisäyksenä vielä edelliseen. tuttava pariskunnalla on Kaben vaunu joka mielestäni ihan fiksu. mutta mitä kannattaisi ottaa huomioon ku puhutaan esim 6m pitkistä vaunuista. itse olen yrittäjä ja veto autona tulisi olemaan 319 rintteri 6 koneella joten ei pitäs kärryn paljoa tuntua sekä on työkaluja tehä vaikka kone remonttiin tienpäällä. eli pikku korjaukset vaunuun eivät ole ongelma

itseä lähinnä kiinnostaa että mitkä olisivat ns kestäviä eli ei heti jää kaapin ovet yms käteen kun käyttää päivitttäin. elämä opettanut sen että vaikka pinnalta hieno ni ei välttämättä hyvä (pätee koneisiin ja naisiin)

tulisimme tod näk tekemään vuosittain n 3-4vkon ns pää reissun ja sitte siihen muutamia pikkukeikkoja päälle.

en ole vielä katellu edes uusien enkä käytettyjen hintoja vaan tämä tämmöinen ex tempore päätös elämän linjauksesssa


0yxxy0:
https://www.nettikaravaani.com/kabe/smaragd/1618156 itsellä tuommoinen. 2 aikuista ja 2 kääpiövillakoiraa monesti mukana. Tosin tämmösessä ei oo tassujen pesu mahdollisuutta vakiona. Mutta tuo XL eli leveämpi on ollut mukava käytössä, tosin liikenteessä oltava tarkempi.

Hesus:
Oliko tarkoitus olla enempi alueilla vaiko puskaparkeissa? 1 vaiko 2aks? Sitten kannattaa myös miettiä haluaako ison vaiko pienen jääkaapin, parisänky vaiko erillispedit...

sitä vesikiertoista lattialämmitystä kaipaa yllättävän vähän jos ei edes keskitalvella reissata. omassa autossa lattia ihan lämmin -20asteessakin, kunhan on mattosarja lattialla ja sukat jalassa.

Mutta jos se on kriteeri niin  sittenhän se on  Thumb Kyllä tuohon hintaan jo lattialämmitetyn vaunun saa, kabe tai polar ois oma valinta. Polaria vaan aika vähän tuossa hintaluokassa tarjolla kun oli niin monta vuotta ettei tuotu suomeen virallisesti.

Tuo ulkosuihkun ja koiran tassut. harvassa vaunussa taitaa olla? (bidee)suihkun saa usein ikkunasta ulos, tai sitten ostaa parilla kympillä ladattavan retkisuihkun. Tai sitten vaan yrittää pyyhkeellä puhdistaa koiran tassut. Näin me ollaan aina tehty vaikka suihkullakin vois. ne tassut on sit taas jo likaiset ennenkuin pääsee autoon sisälle  :laugh: Siksi putsataan tassut "eteisessä".

Jos haluaa hyvän suihkukopin ihmisille niin sitten laskee jo radikaalisti tarjontaa.

mh jkl:
varmaaan 50/50 puskaparkit tai leirintäalue riippuu fiiliksistä. tuo ulkosuihku mahdollisuus olisi mahatava. jos lämpimän suihun n 2minuuttiia sais niin ennemmin sen ulkona ottaisin ku jossain 50cm x 50cm kopissa. kun joka tapauksessa sitte pääsee sisälle mamman viereeen ja oishan tuo taas vähä semmosta erikoista.

akseleista ei kokemusta mikä on hyöty.

eli nylkyttäkö 1 akselinen perässä kuinka pahasti ? 1-2 akselisen kitkapäällä luulis tulevan rintterin perässä aika nätisti ?

 1 ja 2 akselisia peräkärryjä tullu vedettyä paljonkin  (muttei vaunua) itellä kortit ABECE eli riittänee ja tosiaan tuo veturi on C1 mutta ei kokemusta muista kun 4-5 akselisista kärryistä kokonaismassoilla 68-76 tonnia

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View