Tekniikkakeskustelut > Kalusteet ja sisustus

Kattoluukku taivaan tuuliin

<< < (2/2)

JariL:
Tämä koppero kun on jo  iäkäs(1996)ja kun kesällä tein uudet hyttysverkot kattoluukkuihin,niin kiinnitin huomion että aika hauraan tuntuista noi nivelletyt avausmekanismit kyllä on.Nyt vaihdan kaikkiin kolmeen uudet luukut,neljäs on poistettu jo edellisen oistajan toimesta kun on kattoilmastointi asennettu.Juuri tuon ilmastoinin takia meillä noita kattoluukkuja ei käytetä ollenkaan,vaan jos tarvitaan ilmaa vaihtaa,avataan joku ikkuoista.

Hesus:
Aikalaillihan nuo joka reunasta aukeavat vanhat luukut on huonoja.

Joko murtuu just nuo "linkut" tai sitten korkkaa kierteet siitä kuvusta. Pitäis vähintään laittaa kupukantamutterit läpipultein, butyylillä tiivistäen.

Mieluummin tietty uudet etuosastaan saranoudut luukut Thumb

88k5:
Joo, tuo luukkutyyppi on vanhemmiten aika surkea - 80-luvun kotimaisissa vaunuissa noita oli..

* Ulkokuvun muoviruuvit haurastuu auringossa ja uloin lähtee kävelee. Sisempi kun on rakoja täynnä, niin ei pidä edes sadevettä, saati tiivistä yhtään.
* sitten kun siinä ei ole minkäänlaista mekaanista lukitusta kehykseen, niin joskus popsahti auki ajossa vastaantulijan tai tuulen puuskasta.. vaunussa ikävä yllätys kun wc:n lattia märkä 4h ajon jäljiltä  :(
* talvella herkästi pakkaslumi tulee sisään raoista

Yhdessä faseryhmässä oli noita tarjolla.

elwari:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 23.09.2023     kello on 12:41 ---Joo, tuo luukkutyyppi on vanhemmiten aika surkea - 80-luvun kotimaisissa vaunuissa noita oli..--- Lainaus päättyy ---

Ja 2009- vuoden ruotsalaisessa :) Luukku oli ajaessa kiinni, neljästä varresta oli tyngät jäljellä. 400x400 reikään saa onneksi ihan valkata erilaisia kohtuuhintaisiakin luukkuja.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: elwari - 23.09.2023     kello on 12:50 ---Ja 2009- vuoden ruotsalaisessa :) Luukku oli ajaessa kiinni, neljästä varresta oli tyngät jäljellä. 400x400 reikään saa onneksi ihan valkata erilaisia kohtuuhintaisiakin luukkuja.

--- Lainaus päättyy ---
Joo, en miettis mitään muutakuin MiniHekiä, jota voi pitää raollaan ajonaikana sekä lukkiutuu hyvin. Eivät ole edes kalliita.

Jos noita luukkuja on kolme, niin pohtisin vielä tartteeko niiden kaikkien olla tuulettuvia, ainakaan talvikäytössä. Tiivisteestä voi jättää puolet paikoilleen, tai ottaa kokonaan pois - miksei myös laittaa takaisinkin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View