Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Ensimmäinen vaunu yhdelle hengelle?

(1/4) > >>

Raffwal:
tselläni on alkanut pyöriä mielessä automatkailu kotimaassa ja pohjoismaissa. Lähinnä siis asunto-/retkeilyautolla tai -vaunulla. Jotenkin se vapauden illuusio houkuttelee ja ajattelen, että voisin kesälomilla ja ehkä vajaan vuosikymmenen päästä toivottavasti koittavilla eläkepäivillä reissailla pitkin maata kalastellen, valokuvaten, nähtävyyksiä katsellen ja vastaavaa puuhastellen. Kokemusta tällaisesta reissaamisesta on kuitenkin kovin vähän. Nuoruudessa tuli nukuttua toki teltassa ja Combi Campissa (ikään kuin peräkärryn päällä oleva teltta jos on vieras entiteetti) ja yksi reissu on tullut tehtyä asuntoautolla, mutta siinäkin yövyttiin kyllä pääasiassa hotellissa. Katselin ensin erilaisia autovaihtoehtoja, mutta niillä on aika lailla hintaa, moottoritekniikka vaatii huoltoja ja isoimpiin ei riitä nykyinen korttinikaan. Sitten tulin siihen tulokseen, että kun on jo olemassa vetokoukullinen auto (RAV4 AWD, 1650 kg vetomassa), niin helpompaa ja halvempaa olisi päätyä asuntovaunuun. Mutta sekin saisi olla mielellään aika pieni. Reissaisin pääsääntöisesti yksin (parempi puolisko eli she who must be obeyed ei suostu yöpymään tuollaisessa). Keskeisinä vaatimuksina tuollaiselle käytännössä yhden hengen vaunulle olisivat lähinnä vessa ja sen verran tilaa, että sänky voisi olla jatkuvasti auki niin, että on myös pöytäryhmä käytössä. Tuo jälkimmäinen poissulkee noita kaikkein pienimpiä vaunuja, Poksit, T@B 320 ja vastaavat. Reissailu olisi sulan maan ja pluskelien aikana. Kokemattomana kannattaa varmaankin ensimmäiseksi vuokrata vaikka ensi keväänä tai kesänä joku vaunu. Ajokortti on ABE. Lisäyksenä vielä se, että hintaluokka mielellään max 20-25 tuhatta.

Kysyisin vähän lisää.

- Mistä löydän aiheesta parhaiten tietoa, tätä foorumia lukemallako?
- Kuinka paljon tuollainen pienehkö vedettävä vaunu vaikuttaa ajokokemukseen?
- Kuinka helposti löytyy hyviä ja luvallisia yöpymispaikkoja muualla kuin leirintäalueilla?
- Missä noita vaunuja säilytetään yleensä talvisin ja muutenkin reissujen välissä jos ei ole omakotitaloa?
- Mitä merkittäviä plussia ja miinuksia listaisitte tuollaisessa matkailussa?
- Ehdotuksia sopivista pienehköistä vaunuista? Verkossa on tullut vastaan mm. saksalaiset T@B 400 (jota ei ehkä myydä Suomessa) ja (kallis) Eriba 530.

99:
Poksissa oi toisen puolen sohvan sijata vuoteeksi ja toisen pitää sohva käytössä, näin siis yksin matkatessa. Että sinänsä se sopisi tuohon käyttöön hyvin?

Raffwal:
Mielenkiintoinen vaihtoehto kyllä. Kävi mielessä, mutta kuvien perusteella aika kapea tila kyllä pöydän kanssa.

vaanari61:
https://m.nettikaravaani.com/solifer/366/1615444

Tuo myyty jo mutta kait noita vielä kierrossa.  .

Mieti vielä retkeilyauto vaihtoehtoa, varsinki sellaista jossa Alden nestekiertolämmitys ja kunnon suihkutila. Adrialla ainakin sellainen on tarjolla.

Olet riippumaton leirintäalueista, itsellä aina suihku/wc käytettävissä. Vaunujen vesisäiliöt vaatimattomia ja ei suihkua lain . . .

Retkeilyauto käy ainoaksikin kulkimeksi, varsinki yksin kulkevalle.

Jos nyt kerranki ei ruvettais vääntämään toisten kommenteista vaan jätetään tarjotut vaihtoehdot aloittajan itsensä mietittäväksi . . .

Raffwal:
Kiitos. Tuossa Soliferissa näyttää vain olevan sama ongelma yhtäaikaisen sängyn ja pöydän kanssa kuin Poksissakin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View