Tekniikkakeskustelut > Sähkölaitteet

Dometic 8-series

(1/2) > >>

MatsOnni:
-20 mallinen m-auto, jossa Dometic 8-series jääkaappi/pakastin. Viimeisellä reissulla ilmeni, että automaatti valinnalla ei toimi kuin 12V:lla. Manuallisesti myös kaasulla ja nyt kotona testasin, että myös 230V.

Jos valitsen manuaalisesti kaasun ja painan A-nappulaa niin menee suoraan akulle, eikä odottelunkaan jälkeen palaa kaasulle, ei myöskään 230V:iin. Myös ajon jälkeen jää 12V:lle.
Manuaalivalinnalla kaikki järjestelmät toimivat kyllä. Harmi ei ole kovin suuri, mutta tahtoo unohtua vaihdella ees taas.

Sepälle minun se on varmaankin vietävä, mutta ajattelin että jos joku on saman todennut ja korjannut niin ainahan se auttaisi.

MatkaMikko:
Itsellä tulisi mieleen, että kaapille tulee jatkuva S+ jännite. Onko mahdollista päästä tuonne kaapin taakse mittaamaan S+ ja D+ jännite silloin kun auto ei ole käynnissä. Jos ei ole jännitemittaria tai koetinkynää, niin irrottaa ne johdot ja kokeilee sitten toimiiko automatiikka 230V ja kaasun kesken.

MatsOnni:
Kiitos, yritän kurkkia josko ulkopuolelta pääsisi mittaamaan.

mjh48:

--- Lainaus käyttäjältä: MatkaMikko -  3.09.2023     kello on 18:26 ---Itsellä tulisi mieleen, että kaapille tulee jatkuva S+ jännite. Onko mahdollista päästä tuonne kaapin taakse mittaamaan S+ ja D+ jännite silloin kun auto ei ole käynnissä. Jos ei ole jännitemittaria tai koetinkynää, niin irrottaa ne johdot ja kokeilee sitten toimiiko automatiikka 230V ja kaasun kesken.

--- Lainaus päättyy ---

Mikä on S+ jännite?
D+ on kyllä tuttu, se on latauksen merkkivalon sammuttaja joka tulee laturin erillisestä tasasuuntaajasta.

MatkaMikko:
Dometic S+ on aurinkopaneelin D+. Eli Dometic AES malli valitsee prioriteettina 12V ensimmäisenä, jos aurinkopaneeleilta tulee riittävästi virtaa jääkaapin viilennykseen. Seuraavaksi tulee 230V ja sitten 12V ennen kaasua. Tämä tieto siis ihan Dometic jääkaapin käyttöoppaasta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View