Tekniikkakeskustelut > Kylpyhuone ja WC

Hajuongelma

(1/4) > >>

mattuome:
Moikka,
ostettiin pari vuotta sitten Adria Aviva PS400 pieni vaunu. Melkein uusi. Erään reissun jälkeen huomattiin todella paha haju vaunussa ja ruvettiin selvittämään. Vessan alta oli jostain valunut penkin alle kellertävää mönjää. Ei mitään käsitystä mitä se oli. Vessajätteeltä se ei suorastaan näyttänyt eikä haissutkaan, mutta pahalta kyllä. Se siivottiin ja huoltoliikkeessä pönttökin irrotettiin ja siivottiin sieltä mitä pystyi. Samalla löytyi vika vessan hanasta joka oli vuotanut. Ainakin yksi puulista vessan seinän vierestä oli ihan märkä, mutta huoltoliike sanoi että muualta kosteutta ei löytynyt.

Siivousoperaation myötä haju hälveni lähes kokonaan, mutta tänä vuonna taas tullut uudestaan. Ei niin pahan kuin ennen, mutta joka kerta kun astuu sisään niin haisee enemmän tai vähemmän. Ei missään tapauskessa normaali vaunun haju. Huoltoliikkeessä löytyi jälleen samasta hanasta löysä liitos ja samainen puulista oli kostea. Korjattiin ja kuivattiin, mutta haju jäi. Huoltoliike levittelee käsiä.

Ollaan koitettu nuuhkia kaikki nurkat ja kolot että mistä se haju oikeastaan tulee, mutta yhtä tiettyä paikkaa on mahdoton sanoa. Haju on ehkä hiukan orgaaninen, mutta ei kokonaan sitäkään. Mitähän kannatttaisi kokeilla seuraavaksi? Vessan alle on lähes mahdoton päästä tutkimaan purkamatta puolta vaunua, joten se vaikeuttaa tilannetta.

Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.

99:
Otsonointi? Ja sen jälkeen seuranta mistä alkaa hajua tulla?

Karabiilisti:
Kellertävä mönjä vessan alla lienee ihan omia tuotoksia...falskan nut tiiviste ja kuivuessaan liemi muuttuu yleensä kellertävän ruskehtavaksi suht tiukassa istuvaksi geeliksi.

Nuuskuttamalla kaapit ja reunat läpi missä voimakkain haju.
Onko seinissä, lattiassa tai katossa reunoissa tai luukkujen lähellä värjäymiä pinnoissa?
Ulkopuoliset luukut käykää sormikopelolla läpi luukkujen reunat sisäpuolelta (seinälevy) onko kosteita kohtia.
Onko kaapeissa tai pöydillä, sängyllä, koetaululla, penkeillä, mustia tai ruskeita "strösseleitä" onko pöydillä tai astioissa pieniä kellertävän ruskeita tahroja?

Haju lähtee otsonaattorilla. Mutta palaa takaisin ajan kanssa jos lähdettä ei poisteta.

Ossi66:
Mahdoton veikata mitään kun hajua ei voi tänne jakaa, mutta pari asiaa tulee ensiksi mieleen.

Onko vaunussa mattosarja lattialla?  Meidän on pitänyt nostaa vaunuista alkuperäiset koko lattian peittävät mattosarjat varastoon, kun niistä tulee sellainen haju ettei me sitä siedetä - etenkin silloin kun lattialämmitys käytössä.

Millaisella pesuaineella lattiamatto on putsattu vessan alta? Jotku pesuaineet saattaa aiheuttaa muovissa mitä ihmeellisempiä tuoksuja.
Esimerkkinä meillä sattunut hajutapaus.  Eteisessä alkoi olla paha haju ja sen lähdettä hain ensin peiliovikaapissa olevista vaatteista ja kengistä - ei vaikutusta vaikka vei kaikki pois ja pesi koko kaapin rungon.  Kaapin sokkelin irroitin, josko sinne olis joku elukka päässy - ei ollu.  Ullakolta kävin penkomassa villaa eteisen kohdalta, josko sinne olisi päässyt jostain vettä - ei ongelmaa...
Erään kerran tulin ulkoa, jolloin haju oli tietysti voimakkain puhtaaseen nokkaan, nuuskuttelulla sain paikallistettua peiliä kiertävään muovitiivisteeseen - vein ovet pois ja haju meni mukana.
Vaimo oli pessyt peilit aina Kiillon ikkunapesuaineella jossa jotain hajustetta mukana.  Tarkka pesu ja jatkossa hajusteeton Kiillon pesuaine niin ei enää hajuongelmia.  Peiliovissa muuten vaan maalatut alumiinireunat ja peili.

mike:
Avaathan sen säiliön luukun ennen kun teet tarpeet?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View