Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Matkailuvaunun (n.1500kg) vinssaaminen mökkitietä ylös, mitä tekniikkaa hommata?

(1/7) > >>

Martu:
Tuttavaperheen mökkitiellä on noin 30metrin mäki sepelipohjalla ja arvioituna 30-35asteen nousulla. Mäen päällä mutka vasemmalle, joten vaijeriratkaisulle ei ole kunnolla tilaa. Touranissa ESP jo vähän vilahtelee, kun nousee mäkeä pelkällä auton kuormalla.
Hiekkakuormassa olleet kuorma-autot pääsi tien ylös, mutta ei kuitenkaan peräkärryn kanssa. Tuskin nelivetoinen autokaan pääsisi tuosta ylös nelivedolla vaunu perässä.

Insinöörinä aloin miettiä millainen vinssisysteemi voisi olla avuksi, jotta kokonaisuuden saisi ylös mäkeä joko kokonaisuutena tai sitten osissa eli auto ja vaunu erikseen.
Mökkitie ei ole mikään vilkasliikenteinen, joten säätöön on aikaa.

Millaisia teknisiä ideoita tulee mieleen?


(Ei mitään hanki parempi auto kommentteja tai minulla on sellainen auto, että nousee vaikka 90asteen mäkeä). Ei siis mitään offtopic kommenttia.  ;D

EDIT: lisätty kuvaukseen maininta mäen päällä olevasta mutkasta.

mike:
30m vaijeri väliin!

Martu:
Ihan hyvä idea. Unohtui mainita, että mäen päällä on vasemmalle kääntyvä mutka. Joutuis varmaan laittaa pylpyrää tuohon mutkaan.

lahelju:
Iso nelivetotraktori jonkun isännän ajamana avuksi

Ducaatti:
Jätä vaan ne vaijeri- ja vinssiviritykset suosiolla pois ja ota traktori siihen hommaan kuten "lahelju" ehdotti.

Ja samalla kannattaa pohtia sitä alastuloakin ettei  tourani ja vaunu ole linkussa pöpelikössä ( vaikka paikkansa pitääkin niin ei välttämättä ole toimiva se kaava että mikä menee ylös tulee myös alas)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View