Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Tummennetut ikkunat

(1/4) > >>

Kauha:
Terve. Harkitsen vaunun ostoa jossa kaikkien ikkunoiden ikkunamateriaali, kattoluukkuja lukuunottamatta, on tummennettu. Tämä mielestäni blokkaa sisätilaan tulevaa päivänvaloa aika paljon. Muuten vaunu olisi hyvin itselleni sopiva.

Päätös itselle on hankala, enkä osaa ajatella hyviä ja huonoja puolia. Sekä miten niihin tottuisi.

Mitä mieltä olette tummennetuista ikkunoista vaunussa? Valitsisitteko vaunun kirkkailla vai tummennetuilla ikkunoilla? Vaikuttaisiko tämä teidän ostopäätökseen jos muut asiat vaunussa kunnossa?

Karabiilisti:
Jos tykkää pimeemmästä menostä....ite en tykkää edes autossa tummennuksista. Maisemat ei niin kivoja kun tasaisen harmaita.
Mutta jossei tuo haittaa niin etuna ettei tarvi verhoja kiskoa koko aikaa. Ja voi säilyä sisätilat parempiana kun ei aurinko porota ja lämmitä.
Ja jos itteä ei häiritte että muut kattelee että taas yks tollanen pervo sala kyttääjä tummien lasiensa takana...  ;)

Hesus:
Taitaa aika lähes kaikissa olla tummennus/sävytys. Harva on täysin kirkas. Sitten on eri asia ne "mustat", esim hobby premium.


Sopiva tummennus on tyylikäs eikä juurikaan vähennä valoisuutta. Kovalla auringonpaisteella muutenkin pimennysverhoja vedetään eteen.

jamseil:
Itse vaihtaisin mielelläni nuo kasari henkiset "valoverhot" tummempaan tummennukseen. ;D
Jotakin näkösuojaa on mukava olla, joten en ole viitsinyt noita poiskaan ottaa.

Kyllähän ne tummennukset varmaan hieman viilentää sisätiloja suorassa auringon paisteessa.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: Kauha - 17.08.2023     kello on 07:56 ---..
Mitä mieltä olette tummennetuista ikkunoista vaunussa? Valitsisitteko vaunun kirkkailla vai tummennetuilla ikkunoilla? Vaikuttaisiko tämä teidän ostopäätökseen jos muut asiat vaunussa kunnossa?

--- Lainaus päättyy ---
Itse ymmärrän, kun puhutaan tummennetuista, niin kyse olisi jälkikäteen tehdyistä tummenuksista (kalvotuksista). Ne voi yleensä aika helposti poistaakin

Sävytetyt (tinted) on ehkä oikeampi termi. Näitähän nämä ****pleksi "lasit" ovat - läpivärjätyt ovat. Ainakin uudemmissa vehkeissä lähes kaikissa jotain muuta kuin kirkasta. Joskus näkyy, ettei edes kaikki ruudut ole samasta tehtaasta kun sävyeroja eri sivuilla olevissa on.

Vaan mitäpä haittaa niistä on? Ehkä vain se, ettei härmärässä näe hyvin ulos ja pimeällä sisäheijastuma isompaa (tunne että näkyisi yhtä hyvin ulospäin). Toisaalta edut tuntuu isommilta auringonpaisteella. .
Laskisin vain sävytyksen olevan joillain merkeillä omaisuus, jota ei voi valita, eli ei vaikuttava tekijä. Toisaalta jos valittavissa, ottaisin sävytetyt enkä kirkkaita  :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View