Tekniikkakeskustelut > Kalusteet ja sisustus

Kutistuvat reunalistat korjaus

(1/4) > >>

Karabiilisti:
Tuli tuossa korjattua tänään Mautosta 6kpl kutistuneita reunalistoja...eli niitä jotka alkaa irvistämään kaarevien paikkojen sisäkurvista kun nauha kaiketi kutistuu kylmän/lämmön tai iän takia.
Korjaus olikin helppo....
Nauha on kiinni urassa ihan vaan painamalla....joten koko nauha irti nypäten pienellä voimankäytöllä ja sitten asemoiden sopivasti takaisin jotta noin 1cm kutistuma jää esim lattian rajaan tai katon rajaan piiloon.  Thumb

 

vetu:
Huomenta!
Nauhaa on helppo venyttää esim. hiustenkuivaajalla lämmittämällä, kun vedetty sopivaan pituuteen, voi varmistaa liimalla tai pienellä naulalla ellei ole metallia Thumb

0yxxy0:
Virhehän on tehty tehtaalla kun nauha laitettu ja silloin venytetty, nyt käytössä vetää venymän takaisin. Itse sain viime kesänä helteellä venytettyä sisäkurvit takaisin, ovat taas kuroneet venymää osin takaisin. Suurinpiirtein kaikissa listoissa 0.5-1cm alku- ja loppupäästä puuttuvaa listaa. Lista olisi pitänyt asentaa paikalleen niin että ei venyttämällä vaan "vastakarvaan" laittamalla tai mikä oisikaan oikea nimitys.

Karabiilisti:
Ajattelin myös venyttämistä mutta eihän venytetty pysy venytettynä. Jossain vaiheessa repeää kuitenkin.
Kun ottaa irti ja painelee venyttämättä ja pakkaamatta vaan pohjaan tiukasti niin hyvä on. Jos vajaa sentti puuttuu alapäästä niin ei se haittaa. Ja jos haittaa niin vetäsee vaikka sitä kuumaliimattavaa reunalista nauhaa sentin pätkän.

Tuo kumminauha kutistuu vanhemmiten. Samaa ilmiötä on ollut myös ulkopuolisissa valkoisissa kumilistoissa auton kyljessä. Sitä saa metritavarana valmistajalta.

Ei niitäkään ole tehtaalla venytetty. Materiaali vaan kutistuu.

Ossi66:
Asiasta keskustelua ja kuvia.
https://karavaanari.org/index.php/topic,8411.msg147176.html#msg147176

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View