Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Kitkarenkaat ... aikapommi

<< < (16/41) > >>

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec -  8.07.2023     kello on 09:07 ---No jaa. Itse tässä par'aikaa opetan tutulle isoa A-korttia ja kyllä se käsittelykoe yhä vain on pakollinen osa tuon kortin saantia jarrutuksineen ja väistöineen kaikenkaikkiaan 5 erilaista keilarataa.

--- Lainaus päättyy ---

Eilen oppilas läpäisi käsittelykokeensa pupu & paukku ja näin allekirjoittanut voi kuitata tämän casen valmiiksi, tästä eteenpäin se on hällä ns. itseopiskelua kolmio persiissä, enää ei tartte opettajan ajella mukana. Kesälomakauden vuoksi inssiin sai ajan vasta elokuun puolelle ja sen jälkeen voi tuon kolmionkin jo pudottaa pois kyydistä :)

Alan:
Ajoin eilen sisäänajetuilla kitkarenkailla ensimmäistä kertaa elämässäni vähän liukkaammalla kelillä.

Auton mukana tulivat ja paljoa tuskin oli ajettu, kun autokin on ikäänsä nähden lähes ajamaton, mutta leima on 2018 vuodelta. Ainakaan Takaveto-Mersussa niillä ei tee hevon *ittua. Ajotuntumasta tuli mieleen Fiat Mirafiori, jollaisella ajoin 90-luvulla. Paitsi että luistonestosysteemi en vuoksi ei ollut edes hauskaa. Nastarengassarjan ostoon lähdettävä.

Aakku:
Mulla on tuossa retkipakussa sellaiset varmaan ympärivuotiset kitkat...

Hyvät ja kalliit Continentalit ovat, mutta ikää on jo 10 vuotta. Ensi kesäksi pitää hommata uudet ympärivuotiset, jotta uskaltaisi pidemmälle mennä syksylläkin. Ajoa tulee niin vähän, että kulutuskestävyys on sivuseikka. Misukat ja muut premium renkaat olisi varmaan hyvät, mutta niissä on aika hirmuinen hinta. Ei viitsisi sellaisia helmiä ostaa, kun talvi ajetaan kuitenkin nastarenkailla.
Mikä olisi sellainen hinta/laatusuhteeltaan riittävä ympärivuotinen rengas hyväksyttynä talvikeleihinkin?

Tietis:
Tuo rengasjuttu itseäkin askarruttaa. Puolitoista vuotta sitten tuli ostettua ensimmäinen oma vankkuri. Aiemmat reissut vain vuokrakalustolla ja kesällä. Oma on nyt käytössä ympäri vuoden.

Nyt vielä työn luonne estää pidemmät lomat kesälomakauden ulkopuolella. Ruskaretket Lappiin ja Pohjois-Norjaan tai syksyn ja kevään väliset reisuut Keski- tai Etelä-Eurooppaan on vielä haaveilun asteilla. Mutta ei eläke enää kaukana ole, joten tuollaisetkin reissut mahdollistuu piakkoin.

En lähde kunnon talvessa Suomessa reissaamaan kuin nastarenkailla. Pidemmälle etelään mentäessä pitäisi taas olla kitkat ja voihan niitä tarvita ruskaretkellä pohjoisessakin, kun ei viitsi kesäkelillä syyskuussa jyrätä Suomen läpi nastoilla, mutta esim. kuukauden reissulla voi jo jonkinlaista talvikeliäkin olla.

Vaihtoehtoina on kolme rengaskertaa tai sitten kesärenkaiksi ympärivuotiset kitkat. Millaisi kokemuksia on niiden toimivuudesta, jos sattuu talvikelit yllättämään? Toimivatko edes auttavasti ja paljonko häviävät kunnon kitkarenkaille?

reissu:

--- Lainaus käyttäjältä: Alan -  6.12.2023     kello on 10:03 ---Ajoin eilen sisäänajetuilla kitkarenkailla ensimmäistä kertaa elämässäni vähän liukkaammalla kelillä.

Auton mukana tulivat ja paljoa tuskin oli ajettu, kun autokin on ikäänsä nähden lähes ajamaton, mutta leima on 2018 vuodelta. Ainakaan Takaveto-Mersussa niillä ei tee hevon *ittua. Ajotuntumasta tuli mieleen Fiat Mirafiori, jollaisella ajoin 90-luvulla. Paitsi että luistonestosysteemi en vuoksi ei ollut edes hauskaa. Nastarengassarjan ostoon lähdettävä.

--- Lainaus päättyy ---
Kokonaisuus vaikuttanee. Ajoin parikymmentä vuotta sprintterillä, jossa oli kitkat alla ympäri vuoden. Ne sitten kulutuksen vuoksi vaihdettiin parin vuoden välein. Painoa autossa oli se 3,5 tonnia, eikä mulla ollut koskaan ongelmia liukkauden vuoksi ja ainoat kerrat kun jäin kiinni, niin ne olivat kesällä nurmikolla. Nyt citikan pakussa tuliterät nastakumit ja on kyllä surkeaa liukastelua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View