Tekniikkakeskustelut > Aurinkosähkö

TUKES tarkasti: Lähes 90% aurinkopaneleista asennettu väärin!

(1/1)

Ducaatti:
Eiköhän nämä määrätä ihan pian luvanvaraisiksi joiden asennusta valvotaan kuten talojen rakentamistakin(no sekään ei toki takaa laatua nykyään) mutta tarkastusten piiriin tulevat varmasti.

Yhteensä 40 asennuksessa ilmeni teknisiä puutteita ja ainoastaan noin 10 prosenttia asennuksista oli sellaisia, joissa ei havaittu käytön turvallisuuteen merkittävästi vaikuttaneita puutteita.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on saanut lukuisia ilmoituksia virheellisistä aurinkosähköjärjest elmien asennuksista. Vakavat puutteet lisäävät esimerkiksi sähköisku- ja tulipaloriskiä.

Kuluttajien yhteydenottojen perusteella Tukes aloitti projektin, jossa Tukesin valtuuttamat sähkötarkastajat tekivät kohdennettuja teknisiä tarkastuksia sähköjärjestelmiin. Projektissa selvitettiin, oliko asennukset tehty turvallisesti ja vaatimustenmukaises ti.

Tarkastusten kohteena oli pääasiassa pientalokiinteistöj ä ja maatiloja eri puolilta Suomea. Tarkastettuja kohteita oli yhteensä 45. Projekti alkoi loppuvuodesta 2022.


https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/198347c0-e0df-4b1f-be01-0bd87752ad90

Karabiilisti:
vakuutusyhtiöt kohta herää tuohon ja sitten tulee pakolliset asennustarkastukset, vuositarkastukset yms... tai korvaus nolla jos jotain tapahtuu...

HiTec:
Ja mitähän moinen "asunnustarkastuskin" oikein auttaisi? Olihan näistäkin jo tehty käyttöönottopöytäki rjat, jonka pitäisi hoitaa nimenomaan tuo, taata että järjestelmä on asianmukaisesti asennettu, mutta vikoja oli löydetty tuosta itse dokumentista. Liekö sitten tosiaan virheellisiä ja aidosti harhaanjohtavia dokumentteja vaiko vain joku ruksi väärässä kohtaa paperia, sitähän tuo artikkeli ei kerro ???

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec -  6.07.2023     kello on 09:00 ---Ja mitähän moinen "asunnustarkastuskin" oikein auttaisi? Olihan näistäkin jo tehty käyttöönottopöytäki rjat, jonka pitäisi hoitaa nimenomaan tuo, taata että järjestelmä on asianmukaisesti asennettu, mutta vikoja oli löydetty tuosta itse dokumentista. Liekö sitten tosiaan virheellisiä ja aidosti harhaanjohtavia dokumentteja vaiko vain joku ruksi väärässä kohtaa paperia, sitähän tuo artikkeli ei kerro ???

--- Lainaus päättyy ---
Jospa ne tarkastukset jatkossa kävisi lupien päälle...

0yxxy0:
Minusta aika pieni otanta aatellen koko maata. Mutta kokemuksesta voin sanoa että hajontaa on sekä taidoissa että laadussa, asiakkailta kuulleena.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View