Tekniikkakeskustelut > Aurinkosähkö

Kaksi erillistä akkua ja kaksi aurinkopaneeli järjestelmää

(1/3) > >>

hehkunvaihtaja:
Hei

Pikkubussi matkailuautoon tulossa systeemit seuraavanlaiset: Katolla paneeli ja sillä säädin, sitten toiset irtopaneelit 2kpl ja näille oma säädin, akkuja on kaksi erilaista joten nämä myös erillään toisistaan, autossa toki käynnistysakku. Biltemasta hommattu akun valintakytkin 1, 1+2, 2 ja off. Jos kaikki plussat tälläiseen https://www.ruoto.fi/fi/veneily/victron-busbar-150a-kytkentakisko-suojalla-4paikkaa/p/8719076052197/#description , eli molemmat aurinkosäätimet, autosta tulevan lataukset ja kulutuksen lähtevät plussat, ja tähän johto myös tuolta akkukytkimeltä. Akut sitten toinen ykköseksi ja toinen kakkoseksi. Toimisiko? Pitääkö akkujen maat olla yhdessä, riittää että ovat auton rungossa? Mites kulutuslaitteiden maat? Toiseen akun maahan, vai tuommoinen kisko nillekkin?

elwari:
Maakisko kannattaa olla ja siihen sitten yhdistää kaikki miinukset. Ja on sitten tulevaisuudessa helpompi laajentaa. Kuinka iso invertteri tulee? Mulla oli Motonetin veneen kahden akun kytkin, jolle luvattiin joku 250A, niin sille oli ehkä 70A maksimi, ettei kuumentunut sormia polttavaksi, kun oli pitempään kuorma päällä.

Mika.T:
Kaikki miinukset kiinteästi yhteen, niin akut, säätimet kuin kulutuslaitteetkin, vaikka tuollaseen kiskoon ja kiskolta vielä järeähkö johto auton runkoon.
Akkujen miinuksia ei tarvi erikseen johdottaa yhteen.

Pääkytkintä ei kannata sitten kääntää nollille paneleiden ollessa säätimissä kiinni, eli paneleiden piuhoihin myös "pääkytkimet"

Stara:
Akkujen miinukset yhteen!

hehkunvaihtaja:
Tämmönen inventteri on. https://www.ebay.com/itm/253842122937   Tuo ollut käytössä jo viime kesänä yhden akun systeemillä. Eikös ne akkujen miinukset tavallaan ole samassa jos ne on rungossa? Melko pitkä matkaa tulee toiselta akulta toiselle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View