Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Kompostointi-ilmoitus tehtynä?

<< < (6/7) > >>

Karabiilisti:
auringon valossa maatuva on aika outo ajatus....missä ne jää auringon valoon?
tai no koiran kakkapusseissa ehkä näppärä...pökäle pussiin ja sangoista saa tehtyä ikään kuin lingon...lentää vaikka kadun varren talon yli kun vippaa?

Masa matkailija:

--- Lainaus käyttäjältä: Yrjö - 27.04.2023     kello on 07:00 ---
--- Off-Topic: ---  Tampereen polttolaitoksella käydessäni kertoivat: Pieni kosteus ei haittaa, mutta märkä on haitaksi. Jos märkyydestä olisi apua, niin olisi helppo ruiskuttaa vettä, ennen kuljettimelle nostamista. Märkäähän ruuantähteet on
  Myös sekajätteen joukossa olevat keilapallot, jarrulevyt, etutolpat ym. kokivat haitaksi.
--- Lainaus päättyy ---
Itse kanssa lämpölaitosprosessi a ajanut vajaat kymmenen vuotta,  joskus kevättalvella joutui lumipenkkoja kuormaajalla kantamaan polttoaineeseen ettei keitä yli.
Mutta ei se märkä pala. Kosteus hyvällä kattilapalolla n 60% maximi, vaikuttaa jo ratkaisevasti tehoon. Hake n 30-45% jolloin tulee toimeen. Turve on n 20-40% meillä palana toimii.
Kattilan kunnon kannalta kosteus huonontaa kestoa, tulee happoja palokaasuun. Parasta kattilan kannalta turve joka n 30%.
Kaikki epämääräinen materiaali poltossa huonontaa.

Lähetetty minun SM-F916B laitteesta Tapatalkilla

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 27.04.2023     kello on 08:26 ---auringon valossa maatuva on aika outo ajatus....missä ne jää auringon valoon?

--- Lainaus päättyy ---

No tuossa on ajatuksena että se nakataan luontoon, jossa se altistuu auringon UV-valolle, joka nopeasti rapistaa/maaduttaa tuon pussin. No toki se pussin sisältökin sitten vapautuu ihan samalla tavalla, mutta ne kenties ovat jo tuon pussin hautuessa saaneet hyvän lämpöstartin maatumiselleen nekin. Anyways paperipussi on tässä(kin) kohtaa silleen ongelmaton, maatuu joka tapauksessa. Tosin meilläkin nyt tänä kesänä aiotaan kokeilla ns. pussitonta vaihtoehtoa, keittiön biosanko pussittomana ja kipataan se irtotavarana sitten tuonne lämpökompostiin. Toki tuossa joutuu sen sangon huuhtasemaan, mutta niin sen aika usein joutui pussinkin kera tekemään, jostain kahvin poroistakin usein kun lirahtaa se tippa tai tomaatista/kurkusta mehut sinne sangon pohjalle.

Karabiilisti:
Käytetyt talouspaperit sinne astian pohjalle...hoitaa aika hyvin pussin virkaa.

Mautoilija:

--- Lainaus käyttäjältä: HiTec - 27.04.2023     kello on 09:25 ---No tuossa on ajatuksena että se nakataan luontoon, jossa se altistuu auringon UV-valolle, joka nopeasti rapistaa/maaduttaa tuon pussin.
--- Lainaus päättyy ---
Nyt selvisi mistä on "maatuvat" roskapussit luontoon heitetty. Typeryksenkin pitäisi tajuta että luontoon ei heitetä mitään. Thumbd Thumbd

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View