Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Biojäte ja kompostointi-ilmoitus

<< < (3/9) > >>

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 27.01.2023     kello on 12:15 --- Vaan ison dieselin on tultava hakemaan se pikku biomuoviin pakattu nyssäkkä viikon-kahden välein ja laskutettava 13e kerta.

--- Lainaus päättyy ---

Biojätettä ei missään tapauksessa saa laittaa mihinkään 'biomuovipussiin'!
Sellainen ei kompostoinnissa hajoa mitenkään, sama jos laittaisi tavalliseen muovikassiin.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali - 27.01.2023     kello on 13:21 ---Biojätettä ei missään tapauksessa saa laittaa mihinkään 'biomuovipussiin'!
Sellainen ei kompostoinnissa hajoa mitenkään, sama jos laittaisi tavalliseen muovikassiin.

--- Lainaus päättyy ---

Ne kaupan (vihreät) biopussit hajoavat auringon UV-säteilyn vaikutuksesta esim. luontoon viskattuna = tarkoitus sinällään varsin hyvä vähentää roskaa, mutta koska kompostointi tapahtuu usein umpisäiliössä, niin eihän nuo siellä miksikään mene. Siksi niihin on omat (ruskeat) biopussinsa, jotka on tarkoitettu nimenomaisesti (koti)kompostointiin. Ovat vaan pirun kalliita vs. nuo vihreät, jotka nekään ei ihan ilmaisia ole (jos ei puhuta ns. hedelmäpusseista joita tulee aina hedelmäostosten yhteydessä) ja siksi niin helpoimmalla kuin halvimmalla pääsee kun kompostoi paperipusseissa, niiden kanssa ei ole moista pähkimistä lainkaan. Tai mikäpäs sitä estää ihan irtotavaranakin kun kippaa sen bioroskiksensa kompostoriinsa, vaan tuo kunnallinen biojätekeräys taitaa jonkinlaisen pussukan kuitenkin vaatia.

Aakku:
Täällä kauppalassa mikään ei muuttunut...

Meillä biojätteet menee muun yhdyskuntajätteen sekaan ja tyhjennysväliksi on sovittu kuukausi.

Arska:
Luin biopussi tutkimuksesta jutun, eivät olleet varmoja siitä että hajoavatko ne vaarattomiksi vai muuttuvatko ne mikromuoveiksi.

Mautoilija:
Kompostikyttä voi tulla jääkalikkaa ihmettelemään.
Aivan kuin kunnilla ei olisi muutenkaan tekemistä. Nyt tarvitaan kompostikyttä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View