Tekniikkakeskustelut > Lämmitys ja ilmastointi

Nestekiertoisen putkiston kasaus

(1/1)

juhsalon:
Pysyyköhän 22mm kumiyhteet pelkästään jousiliittimillä alumiinputkissa vaiko tarviiko jotain liimaa myös. Vanhoista kumeista on kumman paljon tarttunut materiaalia putkiin. Tarvis jollain hinkata pois.
Uutta  glykoolia näyttäs myytävän valmiina, ilman veden lisäys tarvetta. Ilmaausruuvin tapainen tyhjennyspropun lähellä olevassa patterissa. Sillä saanee ilmattua järjestelmän. Ohjekirjassa mainittiin myös että vaunua täytyisi kallistaa eteen/taaksepäin jotta ilmat poistuu.

vaanari61:
Jos itte teet koko putkiston, kun et kertonut tarkemmin miksi olet liitoksia tekemässä . . .

Laita putkistoon kaatoa virtaus-suunnan mukaisesti, jos se mahdollista. 

Eli virtaus-suuntaan päin putki nousee muutaman millin /metri. Tuolloin ilma menee kierrossa eteenpäin ja poistuu paisunta-astian kautta JOS paisunta-astia on oikein sijoitettu. 

Jos putkistossa on esim. ovenkynnyksen kautta vienti ( koukkaus alakautta ), silloin ilmausyhde siihen "mutkaan" joka on korkein kohta ennenkuin putki "koukkaa" kynnyksen alitse.

Ei liimaa liitoksiin, pelkkä jousiklemmari, jollei pidä, uusi kumiletkut/klemmarit. Ei pitäisi kustannuksena olla syy konkurssiin mutta vanhat liitokset saattavat olla syy vuotoihin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View