Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Vedet jäi tyhjentämättä ennen talvea

(1/4) > >>

Torspo:
Nyt on hyvät neuvot kalliit.. Ilmeni tänään, että viimeisimmän reissun jäljiltä asuntovaunun vedet olivat jääneet tyhjentämättä. Vaunu pihalla kylmässä katoksessa talvisäilössä. Vesisäiliö näytti olevan puolillaan ja tottakai jäässä, tutkimatta samoin varmasti hanat ja vesiputket.

P*sk* on jo housussa mutta miten minimoida vahingot, sitä seuraavaksi mietittävä. Mitä kannattaa tehdä nyt heti ja mitkä toimet ilman alkaessa lämmetä?

Auttakaapa? Jälkiviisastellakin saa, mutta siitä ei ole minulle apua.

tsahkali:
Sitten kun alkaa sulaa, pitää sulaa kerralla.
Siinä se tärkein.

Hesus:
Onko kaikki putket sisätiloissa vai kulkeeko joku ulkopuolellakin?

itse laittaisin lämmöt päälle sitten kun ulkonakin on plussaa, antaisin olla ainakin vuorokauden. Sit ensin vedet pois säiliöstä, sitten hanaa päälle ja ihmettelemään mistä vuotaa. Eikä kannata välttämättä avata hanaa kokonaan, vaan sen verran että uppopumppu pyörii. tekee silloin maksimipaineen niin näkee helpommin onko jossain vuoto.

Suosiolla kannattaa purkaa kaapistoja yms (jos ei muuten näe) että näkee hanojen alle, sinne rättiä tai astiaa ennenkuin vedet valuu kalusteisiin/lattialle.

Jos on oikea suihku, niin se lienee vaikein koska joutunee purkamaan suihkukaappia että näkee varmasti ettei vuoda mistään hana tai letkut.

Mautoilija:
Säiliö kestää. Samoin putket. Hanoista saattaa jokin olla rikki. Jos hanaoja saa auki sormivoimin, tee se. Samoin vesisäiliön tyhjennykselle. Anna sään hoitaa sulatus. Toki lämmityksen voi laittaa päälle. Lämminilmapuhaltime lla pahimmillaan polttaa kaluston.

Siten kun järjestelmä on tyhjä ja jäätymisestä ei ole vaaraa, pieni määrä vettä säiliöön ja pumppu päälle. Jos pumppu (oletan painepumppu) ei hanojen kiinni ollessa pörise, kaikki kunnossa. Jos turhaan käynnistyy, pumppu seis ja tutkimaan missä vika. Hanoista aloittaisin. Turhaa purhaa kaapistoja jos vuodon voi helpommin selvittää. Muoviputki ei jäätymisestä rikkoudu.

Tarvasjoki:
Hanoihin ei kannata  koskea ennen kuin varmasti sulanneet  saa varmasti rikki jos koskee,ja muutama päivä lämmöt päällä ei vuorokaudessa sula mihinkään,vesipumppu pois myös päältä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View