Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Aluvanteet jumissa

<< < (2/9) > >>

Hesus:
ihan mielenkiinnosta, onko noissa vanteissa muoviset soviterenkaat vai onko ihan mallikohtainen tiukka sovitus napaan? eli alumiini-teräs, ja alumiinihan "turpoaa" hapettuessaan niin aika piukkaan voi napata ajan kanssa

Vähän sama kun vetäisee itseporautuvan ruuvin alumiinilevyyn,niin ei lähde enää vuosien päästä irti kuin poraamalla  ::).

svc:

--- Lainaus käyttäjältä: Ducaatti - 20.12.2022     kello on 16:13 ---Sitten pintojen puhdistus ja käsittely tarkoitukseen soveltuvalla aineella.

--- Lainaus päättyy ---
Kerrotko vielä, mikä olisi sopiva aine?

Jumiutuminen johtuu juurikin siitä em. alumiinin hapettumisesta, kun se on kosketuksissa navan rautaan. Kuparitahnaa ei missään nimessä, koska se vain nopeuttaa alumiinin syöpymistä. Moni rannikkoseudulla asuva alumiiniveneen omistaja oppi aikanaan kalliimman kautta, miksi alumiiniveneeseen ei pidä käyttää kuparipitoista myrkkymaalia.

Sitten kun se vanne lopulta irtoaa, niin napa ja vanteen napaan kosketuksissa olevat pinnat puhtaaksi teräsharjalla. Harja mielellään ruostumatonta terästä. Tai sitten porakoneeseen kiinni muovinen ruosteenpoistolaikk a; nykyiseltä nimeltään "tummaihoisen henkilön hiustyypin mukainen laikka"

Kun molemmat kosketuspinnat ovat puhtaat, niin itse laittaisin väliin sinkkitahnaa tai wanhaa kunnon tervaa.

Ducaatti:

--- Lainaus käyttäjältä: svc - 20.12.2022     kello on 18:06 ---Kerrotko vielä, mikä olisi sopiva aine?

 wanhaa kunnon tervaa.

--- Lainaus päättyy ---
Itse kerroit yhden, toinen esim vaseliini  spraypullosta ohuelti annosteltuna. Kolmas hyvä on ruosteenestossa käytettävä ohut koteloaine. Onhan niitä kun käyttää mielikuvitusta.

svc:
Vaseliini tuppaa lähtemään liikkeelle, kun napa vähänkin lämpiää. Kotelosuoja voisi toimia, kunhan sen antaa vähän kuivua, ennenkuin laittaa vanteen takaisin.

Sinkkitahnakin on tosiaan vähän siinä ja siinä, sattuuko se olemaan jännitesarjassa vanteen alumiiniseosta alempana.
Jos vanteessa on magnesiumia, niin silloin sinkkitahna ei todellakaan sovi.

99:

--- Lainaus käyttäjältä: svc - 20.12.2022     kello on 18:17 ---Vaseliini tuppaa lähtemään liikkeelle, kun napa vähänkin lämpiää. Kotelosuoja voisi toimia, kunhan sen antaa vähän kuivua, ennenkuin laittaa vanteen takaisin.

Sinkkitahnakin on tosiaan vähän siinä ja siinä, sattuuko se olemaan jännitesarjassa vanteen alumiiniseosta alempana.
Jos vanteessa on magnesiumia, niin silloin sinkkitahna ei todellakaan sovi.

--- Lainaus päättyy ---

Keraaminen tahna on ratkaisu tähän.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/600102/CRC-Ceramic-Paste-Keraaminen-tahna-100-g

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View