Tekniikkakeskustelut > Myyjäliikeet ja korjaamot

Riitatilanne,BC vs 128420

<< < (23/24) > >>

Mautoilija:

--- Lainaus käyttäjältä: pouhe - 12.12.2022     kello on 18:24 ---Kirjoitustesi mukaan et saisi palvelua lainkaan.

--- Lainaus päättyy ---
Tälle palstalle kirjoittelu ja kauppatilanteessa asiakkaana olo ovat kaksi täysin eri asiaa. Asiakkaana voin olettaa saavani asiallista ja ystävällistä kohtelua. En henkilööni käyvää arvostelua.
Kaupoissa myyntitilanteet ovatkin hyvin mukavia. Olemmehan päätyneet sopimukseen hyödykkeen arvosta. Kuka sopimuksen solmimisen hetkellä kiukuttelee.

128420:

--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali - 12.12.2022     kello on 19:05 ---Näissä caravan-kaupoissa tuo ei päde jostain syystä.

--- Lainaus päättyy ---

Taitaa pitää paikkansa ainakin parhaaksi itsensä nimen perusteella määrittävässä liikkeessä, on meinaan nyt arvokasta kokemusta  :-\
Kolmen edellisen caravanliikkeen kanssa ei ollut mitään ongelmia takuuaikana ilmenneiden vikojen korjausten suhteen, palveluissa on kyllä eroja.

On miltei sääntö, että näissä uusissa autoissa ilmenee aina jotain korjailtavaa ,ainakin alle 100000 eur. hintaisissa.
Kiire ja toimitusvaikeudet on huono yhdistelmä ostajan kannalta.

Luulisin, että tällainen tapaus on kyllä harvinaisempi kun mulle onnistuttiin myymään? Huomenna kulunut 1 vuosi auton luovutuksesta muka luovutushuollettuna ja tarkastettuna.

Valitettavasti talvikäyttö oli vain normaaliajoa kun autoon asennettu myös Webasto millä herätellä moottoria pakkasilla ja kilometrejä tulee talvella vähän kun tähän ikään on enimmät huviajot ajeltu ja kesäpainotteista matkustelut :)

Mautoilija:

--- Lainaus käyttäjältä: 128420 - 13.12.2022     kello on 17:57 ---On miltei sääntö, että näissä uusissa autoissa ilmenee aina jotain korjailtavaa

--- Lainaus päättyy ---
Monenko uuden auton otoksesta on sääntö muodostettu?

128420:
5 uutta matkailuautoa, kaikissa vaihtelevasti vikoja, mutta viimeisimmässä ikävin ja sattui myyjäliike joka ei osoittautunut tässä minun  tapauksessa vastuulliseksi toimijaksi.

Ilmeisesti tehtaalle ei ole kerrottu myöskään totuutta, tai sitten tämän matkailuajoneuvon valmistajakin vähät välittää mistään?

BC:n takuuasioista vastaava on ilmaissut pari kertaa " olen pahoillani, ettei Hobbyn laatu ole tyydyttänyt sinua" 
Kysyin ketä olisi sellaisena kuin uusi auto luovutettiin?  Vastausta ei ole tullut tuohon   :-\ 

Varaosatoimitukset näkyy viilevän kuukausiakin, nyt olen odotellut toista kuukautta vesijärjestelmän mittauspuolen osia.

Mautoilija:
Mielenkiintoista että vialliseen autoon ostettu vialliseen järjestelmään varaosia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View