Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Kokemuksia Knausin vesijärjestelmästä pakkasella?

(1/2) > >>

Tietis:
Onko jollakulla kokemuksia uudehkon Knausin (ilman tuplapohjaa, Truma) vesijärjestelmän toimivuudesta kunnon pakkasilla? Tuppaako jotain jäätymään?

Itsellä Knaus Van TI Plus 650 MEG Platinum Selection 4x4 vm. -21. Ensimmäinen talvi sen kanssa on alkanut. Toistaiseksi kylmimmät kelit on olleet vasta tuollaista -5-7 pakkasasteen luokkaa. Vesijärjestelmä on ollut normaalisti käytössä ilman ongelmia. Mutta tuleeko jossain semmoinen raja, että kannattaisi siirtyä kanisterilinjalle? Kovilla pakkasilla tuskin juurikaan reissataan, mutta olisihan tuo silti hyvä tietää.

Kaikki pakkaskokemukset samanlaisesta tai suunnilleen vastaavasta Knausista kiinnostaa. Kiitos etukäteen.

Sustim:
Nyt vasta huomasin tämän viestisi. Toivottavasti olet saanut kommentteja jo muualta. Viime talvena pärjättiin samaisella autolla auton oman vesijärjestelmän kanssa mainiosti -19 asteessa. Tämän kylmemmässä ei olla oltu. Vessan lavuaari veti vähän huonosti, niin luultiin siellä menevän jotain jäähän, mutta ongelma onkin ilmeisesti jossain muualla.

Yksi myyjä vinkkasi, että harmaavesisäiliö kannattaa tyhjentää ennen ajoon lähtöä, ettei se jäätyisi ajoviiman ansiosta.

Käytön jälkeen vesijärjestelmän tyhjentämisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Ohjekirjassa kerrotut toimet ei ilmeisesti riitä, vaan lisäksi tarvitaan puhaltamista yms., vaikka myyjänkin ohje ostohetkellä oli, ettei muuta tarvita tai edes suositella. Näitä ohjeistuksia nyt yritetään tarkennella.

Tietis:
Kiitos tiedosta. Toimivuus suunnilleen tuollaisessa -19 pakkasessa riittää meille hyvin. Sydäntalven reissut rajoittunee viikonloppuihin, ja eteläisessä Suomessa harvoin on noinkaan kylmä. Ja jos on, tuskin lähdetään vankkurilla minnekään.

Minä sain myyjäliikkeeltä suosituksen hanojen kautta puhaltamisesta vesijärjestelmän tyhjentämisen yhteydessä. Ja kyllähän sieltä vähän vettä tulee, kun painetta pistää sisään.

kimi:
Hanat auki kun tyhjentää vesijärjestelmän. Ja antaa auton lämmetä hyvin ennen veden käyttöä. Meillä ainakin hanoihin jää muutama tippa vettä joka ei puhaltamalla lähde. Mikään ei ole mennyt rikkki mutta yksiotehana ei liiku pakkasella.

Mautoilija:
Säiliön ja boilerin tyhjennys. Boilerin tyhjennysventtiili kiinni. Sitten pumppu päälle ja joka hana yksi kerrallaan avataan ja lasketaan niin kauan kunnes tulee pelkkää ilmaa. Unohtamatta pönttöä. Kun kaikki hanat on käyty läpi, pumppu seis ja boilerin venttiili auki. Yhtään jäätymisvahinkoa ei ole ollut.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View