rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Kaasuhälytin, mikä hyvä?  (Luettu 6042 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:23.05.2023 kello on 20:51
Vs: Kaasuhälytin, mikä hyvä?
« Vastaus #60 : 14.12.2022 kello on 16:03 »
Näistä kaasuryöstöistä on puhuttu 30 vuotta eikä minkään maan viranomainen ole saanut ketään kiinni niin että olisi edes tieto mitä kaasua, miten annostella. Varmasti olisi tullut raatojakin jo ja voisin kuvitella että ihan varmasti sellaset tutkitaan.
Mitenkään muuten asiaan kantaaottamatta niin sinällään en ihmettele jos näistä puhutaan kun meinaan logistiikkaturvalli suus kurssillakin tainnutuskaasujen käystöstä mainitaan. Toki esimerkkitapauksia ei tuossakaan ole.

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:27.05.2023 kello on 22:08
Vs: Kaasuhälytin, mikä hyvä?
« Vastaus #61 : 13.03.2023 kello on 13:35 »
Mul on vähän luotto menny tohon iSens kaasuhälyttimeen. Rupee aina huutamaan pihalla kun vie sisältä autoon, on antanut turhia hälytyksiä (ei nyt usein mutta kertakin riittää). https://kauppa.jyvascaravan.fi/tuote/kaasuhalytinnarkoosiakulla-sunwind/

Vkl oltiin autossa iltaa istumassa, ja yhtäkkiä tää rupee hälyttämään. Ok, no varmaan ollaan hengitetty  pari tuntia kaks aikuista ja koira. Pahemmin ei oltu tuuletettu koska ulkonahan oli pakkasta. Truma oli päällä joo.

Hälytyksen vaimeentaakseen avasin ikkunaa ja tuuletin 20 min. eikä sen koommin hälyttänyt. Ilta jatkui vielä tunnin verran kunnes tie vei baariin eikä sitten autossa nukuttukaan mutta se on jo toinen tarina.

Tota kuvauksessakin olevaa  "Se on säädetty reagoimaan CO2 -kaasun pitoisuuteen tasolla joka vastaa keuhkoista uloshengitetyn ilman CO2 -kaasutasoa." rupesin sitten miettimään soveltuuko tää talvikäyttöön ollenkaan kun eihän sillon tuuletusikkunoita ole auki. Tai onko sitten retkeilyauto liian pieni tila tälle vehkeelle.

Onko muuten näissä vehkeissä aina auki olevia ilmanvaihtoaukkoja kuinka kun ohjekirjasesta oli lukevani että ilma-aukkoja jotka ei ole suljettavia ei saa tukkia?

Vai pitäisikö tota talvellakin tuuletella raottamalla ikkunaa?

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:23.05.2023 kello on 20:51
Vs: Kaasuhälytin, mikä hyvä?
« Vastaus #62 : 13.03.2023 kello on 18:27 »
Äkkiä saisi kuvan että on riittämätön ilmanvaihto jos tuo hälyttelee korkeasta co2 pitoisuudesta. Olettaen että tuo mittaa oikein.