rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: 12V vs 24V  (Luettu 3631 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 10:43
Vs: 12V vs 24V
« Vastaus #30 : 17.10.2022 kello on 19:37 »
^
Nyt pitää ymmärtää boilerin idea, ja koko karavaanivehkeidenk in..

Boilerin voi toki täyttää vaikka vain puolillee, mutta mikäli vettä ajattelet siitä laskea, täyttyy se sitä mukaan kylmällä kun käytät sitä - ja samalla kylmä ja kuuma sekottuu toisiinsa.
Veden laskeminen siitä ei onnistu kuin paineettomasti (pumppu pois päältä), ja samalla sen olisi saatava korvausilmaa (tyhjennys). Käytännössä, jos sama pumppu täyttää boileria kylmällä ja hanapuoleen kylmään myös, tulee boileri saman paineksi kuin kylmäverkon vastapaine - eli boileri täyttyy kokonaan joka tapauksessa vaikka se olisi aluksi puolillaan kun vettä käytetään..

Venepuolella isommat boilerit, koska idea on ottaa moottorista hukkalämpöä talteen, joka muuten ajetaan mereen. Paino sillä puolella ei ole ongelma.

Hän voisi tulla pois kiinteistöpuolelta. ..

Matkailuautossa:
  • Vesisäiliö sijaitsee sisätiloissa, eikä vesi ole kaivokylmää, vaan n.15-20C. Lähtötilanne eri siis
  • 1 litra vaatii 1.167 Wh per aste energiaa. Eli 20 asteen ero (hanasta 35C) 23.34Wh/litra. Tuotantoteknisistä syistä boileri lämmittää kuumemmaksi, mutta viimeistään hanassa sitä käytetään vähempi..häviöitä kaikkiaan syntyy koko "vesiketjussa"
  • eikait kukaan niin ajattelematon ole, että vartin ajan tuolla hävikillä 180 litraa vettä "hukkaa" - tai sitten sitä voisi opettaa, että "shamppoot päälle ja mereen" kun ei vähempi riitä..
  • kyllä satakiloinen aikuinen pärjää suihkussa n. 10 litralla, vaikka viipyisi suihkussa 10 min, kun älyää laittaa hanaa välillä kiinnikin.
  • silloin yksi suihkukäynti kuluttaa energiaa 0.233 kWh
  • No, kellä harmaasäiliö (ja suihkukaivo sinne johtaa) myös lämpöisessä, niin sinnehän se lämpöenergia lopulta johtuu.. eli lämmittää sekin sisäilmaa
Toki kaiken lämmittäminen (myös raikasvesitankin) energiaa ottaa, ja on suhteessa ulkoilmaan. Mutta suuruusluokka aika toinen kuin esimerkissäsi. Veden hinta tässä yhteydessä vähän outoa  8)
Vesiboilerin lämmittänen sisätiloissa tarkoittaa sitä, että sen kuoriensa ulkopuolelle "vuotava" lämpöenergia lämmittää sen sijoitustilaa, ja on siten pois sen lämmittämisen tarpeesta - pl. pakoputkesta hukkaan menevä, mikäli siinä sellainen on..

Ehkä parempi idea lämmittää 15l vaikka 50 asteeseen kuin 5 litraa 65:een. Tuon luulisi olevan helpommin mahdollista.