Tekniikkakeskustelut > Sähkölaitteet

Asunto-osan alarm (Solifer 644 mobile -2001)

(1/2) > >>

Ensiautoilija:
Hei!
Ostetiin yksityiseltä otsikonmukainen auto. Nyt ilman verkkovirtaa käyttämättömänäkin noin vuorokaudessa asunto-osan hälytysvalo alkaa vilkkua, ja näyttää varauksen pudonneen alle 11,5V. Kun kytken verkkovirtaan, niin saman tien näyttää varauksen olevan taas yli 13V. Myyjän mukaan akku vaihdettu uuteen viime syksyn/loppuvuodesta.

Mistähän mahtaa olla kyse tai miten kannattaisi pulmaa lähteä ratkomaan?

T. Aloittelija

lahelju:
Akun kunnon mittaus esim. akkuliikkeessä (jos on vaikka syväpurkautunut talven aikana) ja jos se on kunnossa, niin amppeerimittarilla kulutusmittaus ilman käyttöä. Jos on kulutusta, niin sulake kerrallaan irti samalla mitaten kulutusta.

Karabiilisti:
Kun kytket verkkovirtaan niin jännite nousee 13V koska laturi alkaa täyttämään akkua. Mutta kun irrotat töpselin niin saattaa hetken näyttää vielä 13 ja putoaa sitten aika nopeasti jos akku ei täyttynyt täyteen.

Olettekos kokeillut latailla akkua pidempään ainakin vuorokauden lataus ja sitten kokeilla uudelleen.

Onko mitään valoja päällä, puhaltimia, kaasuhälyttimiä, lämmittimiä tms?

Kun ladattu täyteen niin kaikki kuluttajat pois päältä ja sitten tälläinen akkukaapeliin...
https://www.clasohlson.com/fi/Digitaalinen-pihtiampeerimittari-UNI-T,-UT203R/p/Pr368126000
Ja katsoo meneekö virtaa kaapelissa kuinka paljon.

Amppeerimittaus päälle ja akkukaapeli tuohon leukojen sisään.

Hyvä ja helppo mitata  Thumb

Ensiautoilija:
On kokeiltu ladata pidempään.
Talvi säilytetty hallissa, mutta ei kai silti poissulje syväpurkautumista(?) joskaan ei todennäköistä. Akku tyhjenee siis vaikka kaikki sähkölaitteet pois päältä, toki ilmeisesti kaasuvaroitin automaattisesti päällä kun virtaa on, kun siinä vihreä valo palaa.

Karabiilisti:
Lataa vuorokausi ja sitten verkkotöpseli irti ja kaikki nappulat mitä saa off ja sitten pihtimittarilla mittaat paljonko virtaa menee akun kaapelista läpitte.

Sen jälkeen mittaat samalla pihtimittarilla sulakerasiasta lähtevät piuhat yks kerrallaan niin näet mitä johtoa pitkin virta karkaa.

Jos akun kaapelista ei mene paljoakaan läpitte niin sitten kyse on akun oikosulusta...tyhje ntää itse itsensä.

Kaasuvaroittimia on erilaisia, niiden kulutus on yleensä siinä 100-500mA eli jos ottaa tuon yläpään niin 0.5A eli 12Ah per päivä.... eli noin 5-6 päivää riittää 100Ah akku....
100mA laitteella riittäisi 25-30pv.

Jossei pihtimittari etkä viitti hankkia niin napsaa toinen kaasuhälyttimelle tuleva johto poikki ja katso muuttuuko akun käyttäytyminen. Katkaise siten että saa puristeliittimen tai sokeripalan siihen katkospaikkaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View