Tekniikkakeskustelut > Kori ja alusta

Solifer 1990->

(1/2) > >>

peteetd:
Hei, olisi pari kysymystä  90 luvun alkupään tai 80 loppupään solifereihin liittyen :).  Ensimmäinen, onko kuvassa näkyvällä poikittaislistalla joka on kaasupullokotelon yläpuolella merkitystä tiiveyteen? Vai onko kotelon kiinnityslista tms?  Ja toinen kysymys,  Mistä näissä kyseisissä vaunuissa vesi löytää yleensä tien sisälle?  Ja viellä yksi mistä vaunun renkaan sisäpuolen kuluminen voisi johtua.?

88k5:
Mielipiteitä/näkemyksiä;

* Eiväthän nuo kaasupullon kotelot ole vesitiiviitä - lähinnä tippuvedeltä. Se perällähän varsinainen ulkoseinä, jonka pitäisi olla vesitiivis, siis sen pellityksen saumat. Kun tuossa samalla listalla vedetään kaikki krumeluurit, pintamuovit, nippuun niin niiden kiinnitysruuvit läpäisee rankenteen ja on mahdollinen vuotopaikka.
Mulla vanhemman sarjan Artic'issa tuo etuikkunan tiiveys antoi alareunastaan myöten, tai siis sen runkopuut/koko etuseinärakenne siten, että etuikkunan aukko oli jo hieman väljä ruudulle ja pääsi vettä kumitiivisteistä rakenteisiin - aika iso remontti seurasi
* Ruuveista listojen alla, ja hakasista joita Lohja Caravan käytti noina aikoina monissa merkeissä - ruostuivat. Kumpiko oli ensinnä; runkopuussa kosteus jostain saumasta, joka ruostutti ruuvin/hakasen vai tiiveysvuoto ruuvissa/hakasessa - märkä puu joka tapauksessa..
* Väärä renkaan asento; vioittunut rengastuenta - harittaa tai camper pakkasella. Vääntö(kumivaim.)varsiakselistossa tekemätön paikka. Jousiversio ehkä korjattavissa.
Renkaan/vanteen kyljestä 1 aks vaikea kotikonstein päätellä pl. camper vaikka vatupassilla, onko sama molemminpuolin. Haritus 1 aks vaatii pidempää lautaa ja sopivaa mittapistettä rungon molemmin puolin. 2 aks helpompi verrata peräkkäisiä renkaita laudalla. Kokoinaiskulkusuunt a tekemätön paikka. Mttalaitteilla sitten selviäisi.

Miksei myös jousituksen kantavuuden ylittäminen pitkässä juoksussa myös kuluttaisi renkaita epätasaisesti. Pientä vinoutta syntyy herkästi ja kulkee raskaammin esim. ojanpuolta. Renkaan kantavuuskin jos äärirajoilla ja rengaspaine ylitys/alitus voi renkaan rungonmuodon pilata tällöin.

peteetd:
Kiitos hyvistä vastauksista,  Nostan iltasella vaunua ylös ja tutkin löytyskö väljää tms, laitan kuvan  tähän miten rengas kulunut, tienpuoli kyseessä.

88k5:
Jotenki kuvassa näyttää 2 ongelmaa:
* Onko renkaassa vyö ehjä, jotenki nuo keskimmäiset lamellit kohollaan. Eli jos sisäolka kulunut, niin pitkittäisuran vieren kuviointi ei vastaavasti (keskikuvionti "hammastaa" eikä ole samaan tasoon kulunut) - tai sitten valo hämää..
* Kun tuota rengasta, sen camper-kulmaa vertaa roiskeläppään (jonka voi olettaa olevan pystysuorassa), niin miinuksella aikalailla. Vertaa miten toisella puolella. Kait tuossa kuvassa vaunu lepää ihan pyöriensä ja joustensa varassa, ei tunkattuna?
Jos vaunu sivusuunnassa vatupassissa olevalla maalla - vatupassi renkaan kylkeen, alhaalta renkaan kylkeä vasten ja yläpäätä kallistat niin paljon passia ulospäin, että silmä keskellä ja mittaat passin välin renkaan kylkeen. Saman toisesta renkaasta.

Onhan rengasmerkinnöissä ehtäläisyys rekisteri otteeseen. Ainakin -80luvun alkupään malleissa mainittiin 175R13 RF (siis vahvistettu) - eli siis tänäpäivänä 175R13 C (pakettiauto). Ja 1 akseliseen ei missään tapauksessa pinnattuja.

0yxxy0:

--- Lainaus käyttäjältä: peteetd - 15.07.2022     kello on 12:05 ---Kiitos hyvistä vastauksista,  Nostan iltasella vaunua ylös ja tutkin löytyskö väljää tms, laitan kuvan  tähän miten rengas kulunut, tienpuoli kyseessä.

--- Lainaus päättyy ---
Ota myös akselistosta kuva.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View