Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Käytetyn auton ostamisesta

(1/12) > >>

MRi:
Ei valitettavasti ole autokuume sammunut  :o

Siis tuo mistä tuli mainittua omassa XC60 ketjussa. Kuumetta ei varsinaisesti pienentänyt se, että perheen kakkosauto eli vaimon Hyundai i30 ei mennyt katsastuksesta läpi. Takajarruissa oli liian iso ero ja menee pajalle ens viikolla. Eikä vaimokaan ole asiaa jarruttamassa vaikka leikkiikin ettei olisi kiinnostunut  ;D

Ei ole pitkään aikaan tullut käytettyjä autoja katsottua. Siis yli 15 vuoteen. Omat kiesit ollut jo 15 vuotta työsuhdeautoja ja vaimon nykyinen auto hommattiin 10 vuotta sitten uutena.

Oma katse on ollut uudehkoissa Volvo V60 T8 malleissa mitä nyt sivusilmällä on tullut tsekattua saman mallin T6:set ja XC60 T8:t.

Havaintoja:

Oli yllätys että ei ole yhtä portaalia mistä näkisi kootusti kaikki autot. Nettiauto, Autotalli yms näyttää vain osan autoista. Paljon on autoliikkeillä autoja vain omilla/ketjun sivuilla.

Sakalla ja Kamuxilla on ilmeisen suuri markkinaosuus noissa käytetyissä.

Yksityisten ilmoituksia uudehkoissa käytetyissä ei juuri ole, vaan kaupat taitaa tapahtua liikkeiden kautta

Yllättävän iso osa noista uudehkoista Volvoista on ruotsintuonteja

Ilmoitukset on pääsääntöisesti laadukkaita. Ärsyttävää, että vuosimallien ilmoittelussa on ihmeellistä peliä ihan Bilian tasoisissa liikkeissä. Ilmoituksessa vm. 2021, lukee että rekisteröity 2020 ja malleissa ei kuulemma mitään eroa. Miksi siis vuosimalli 2021?

Tarjontaa on kohtuullisen runsaasti mutta silti tinkivarat tuntuu olevan yllättävänkin pienet vaikka kauppa olisi käteisellä ilman vaihdokkia.

Uusien toimitusajat on ihan poskettomia ja mitään ajamatonta ei ole varastossa, etenkään hybrideitä tai sähköautoja. 

No huomiseksi on varattu ja koeajettavaksi sovittu Volvo V60 T8 missä oli speksit kohdillaan ja värikin vaimoa miellyttävä. Edellinen omistajakin tuli selvitettyä ja autossa ei ole kuulemma ollut mitään vikaa eikä ole kolhittu. Saattaa olla huomenna ostohousut jalassa...

Piti olla nykyinen Volvo eka ja vika. Miten h*lvetissä tässä näin kävi  ^-^

Ja hyvin sitä selittelee itselleen vaihdon järkevyyttä. Farkku nyt kun on koirakin. On ladattava joten ajaa normiajot sähköllä. On turvallisempi. Ja joo, onhan tolla vetokykyä se 2000 kg eli kelpaa se vetoautoksikin  Thumb

K.E.V:
Nuohan menee ainakin merkkiliikkeissä malli vuoden mukaan. Ei välttämättä näkyviä eroja ole. Valmistenumerosta ainakin eron löytää. Kaverini tilasi huhtikuussa uuden xc60t8 ja saa elokuussa.

seppoko:
Eikö kautta aikojen mallivuodet ole vaihtuneet noin syyskuussa? Eli siitä alkaen seuraavaa mallivuotta.

Tuolla https://evofilm.fi/aurinkosuojakalvo/automalli on joitain ajatuksia, minkälaisia "vuosia" autoista puhuttaessa käytetään.

MRi:

--- Lainaus käyttäjältä: seppoko - 16.06.2022     kello on 21:20 ---Eikö kautta aikojen mallivuodet ole vaihtuneet noin syyskuussa? Eli siitä alkaen seuraavaa mallivuotta.

Tuolla https://evofilm.fi/aurinkosuojakalvo/automalli on joitain ajatuksia, minkälaisia "vuosia" autoista puhuttaessa käytetään.

--- Lainaus päättyy ---
Saman linkin löysin itsekin nyt googlettaessa. No kaipa noissa jotain eroja on mallivuosien välillä. T8:ssa yksi ero näyttää olevan se, että onko huiput 250 km/h vai rajoitettu 180 km/h.

Muistan että ukkivainaa osti aikanaan uuden Nissan Sunnyn vuonna -85 ja selvisi, että se oli valmistettu jo vuonna -83 valmistemerkinnän mukaan. 

K.E.V:
Löytyy niitä jo kesäkuussa seuraavan vuoden malleja. Muistan takavuosina kun Veholla oli myymättömiä civicejä. Uudessa vuosimallissa oli 2 osainen takaselkänoja. Veholta tuli kaverille pitkä rivi autoja joista takapenkki katkaistiin kahteen osaan, hitsattiin putket uudelleen. Ja verhoomo teki ne loppuun alkuperäiskankaalla .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View