rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Fiat Ducato alustaisen retkiauton vetokoukun sähköjärjestelmä.  (Luettu 592 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:18.12.2022 kello on 17:56
Olisiko kenelläkään kokemusta uudemman Fiat Ducaton  (tämä on 2021 vm. täysautomaatti)  vetokoukun mallikohtaisen sähkösarjan paikoilleen asennuksesta?
Homma on itselleni muuten selvä, mutta askarruttaa asennusohjeen vaatimus akkuvirran katkaisusta kytkentöjen ajaksi, että aiheuttaako muulle järjestelmälle jotain harmia kun virransyöttö katkaistaan kokonaan?

Pohdin josko riittäisi kun perävaunumoduulille edestä tulevan virtakytkennän (virtanapa B 30  sulake /relekotelossa moottoritilassa)
yhdistäisi sulakkeet irroitettuna kyseiseen napaan, varoen aiheuttamasta valokaaria silmukkaliittimen mutteria kiristäessä, esim. eristämällä työkalun ja muutenkin 100% varovaisuutta noudattaen kun kyseessä jatkuvan virran napa?

Näihin peltikuorisiin retkiksiin on melko "työvaltaista" sovittaa sähkökaapelit liittimineen ja trailerimoduuli vallankin vasemman takavalon kulmarakenteisiin, on muovipaneelit ahtaasti edessä (purettava)  ja lämmöneristeet liimattuina koriin ja omassani ei ollut tehty edes luukkuja perävalojen kiinnitysmuttereide n irroittamisen mahdollistamiseksi, jos takavaloista lamppuja kärähtää joskus.

Lisäksi nuo on operoitava pienten luukkujen kautta vasen kaasupullokaapista käsin ja oikea hyllyyn tehdyn irroitettavan luukun takaa.

Niinpä paikallinen Fiat merkkihuolto pyytää 350 eur. sarjan laitosta ja yhtään sähkösarjaa ei ole heillä laitettu tähän asti kun vajaat 2 vuotta ollut merkin huolto jne.

Koukkupajan tarjous 280 eur. samasta työstä. Kerrottakoon, että olen näitä vetokoukkuja kymmeniä vuosien varrella asentanut alusa loppuun, mutta "aika alkaa ajaa ohi" tästä ukosta joten uskonvahvisusta tarvittas ;)