Tekniikkakeskustelut > Truma

Truma c 6002 eh puhaltimen käynnistysongelmaa

<< < (3/3)

putkimies:
  Ettei vaan etäanturin johdossa ole maavuoto?
   Eikös niin?
 Jos jompikumpi etäanturin johdin on eristevaurioitinut ja yhteydessä auton runkoon  eli akun miinus-poteltiaaliin, niin jotain häiriötä voi aiheuttaa ?
 

mjo33400:

--- Lainaus käyttäjältä: putkimies - 19.04.2022     kello on 21:49 ---  Ettei vaan etäanturin johdossa ole maavuoto?
   Eikös niin?
 Jos jompikumpi etäanturin johdin on eristevaurioitinut ja yhteydessä auton runkoon  eli akun miinus-poteltiaaliin, niin jotain häiriötä voi aiheuttaa ?

--- Lainaus päättyy ---

Toinen etäanturin johto on maissa ja jos epäilee toisen olevan niin kääntää johdot piirilevyllä ristiin.

Late:
Saattaahan tuo etäanturi oireilla niinkin että jossain tietyssä lämpötilassa vastus on jotain muuta kuin pitäisi. Helpoimmalla pääsee kun rakentaa uuden anturin uusien piuhojen varaan. Omassa trumassa ongelmat hävisi uudella anturilla uudessa paikassa ja piirikortin liittimien käsittely kontaktisprayllä.

savote:
No nyt on uusi puhallinmoottori paikoillaan ja kaikki on pelannut ainankin vuorokauden verran niin kuin pitääkin. Eli todennäköisesti vika oli puhallinmoottorissa, vaikka vanhakin tuntui toimivan aika hyvin. Ei hirviästi pitänyt meteliäkään. Päätin kuitenkin uusia sen samalla kun ihmettelin tuota vian alkulähdettä. Kiitos vielä MJO:lle piirikortin muutostyöstä ja ohjeista.
Palataan asiaan, jos ongelma uusii.

mjo33400:

--- Lainaus käyttäjältä: savote - 23.04.2022     kello on 22:05 ---No nyt on uusi puhallinmoottori paikoillaan ja kaikki on pelannut ainankin vuorokauden verran niin kuin pitääkin. Eli todennäköisesti vika oli puhallinmoottorissa, vaikka vanhakin tuntui toimivan aika hyvin. Ei hirviästi pitänyt meteliäkään. Päätin kuitenkin uusia sen samalla kun ihmettelin tuota vian alkulähdettä. Kiitos vielä MJO:lle piirikortin muutostyöstä ja ohjeista.
Palataan asiaan, jos ongelma uusii.

--- Lainaus päättyy ---

Puhaltimen viallisuus on helppo mitata sen ison ( 2kpl ) vastuksen navoista etenkin silloin kun lämmitin reistailee. Käynnistyshetkellä muutoksen jälkeen jännitemittari näyttää noin 40mVolttia. Todennäköisesti sinun puhallinmoottori lämmetessään rupesi viemään liikaa virtaa jolloin lämmitin ei antanut käynnistyä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View