Tekniikkakeskustelut > Truma

Truma c 6002 eh puhaltimen käynnistysongelmaa

(1/3) > >>

savote:
Myöhäisiltaa!

Ensinnä Haluan kiittää MJO:ta avusta, jota on auliisti tarjonnut yksityisviestien kautta. Kävinpä ohjauskortinkin testauttamassa hänellä. Tehtiin valmiiksi myös muutos piirikorttiin, jotta voi tarvittaessa vaihtaa puhallinmoottorin ongelmitta. Lisäksi sain avun jääkaapin relevikaan. Thumb
Olen lisäksi lueskellut tämän foorumin viestejä läpi, mutta aivan identtistä ongelmaa ei ole tullut vastaan.
Eli Truma lähtee käyntiin ongelmitta. Toimii ehkä pitkäänkin, kunnes haluttu lämpötila on saavutettu. Mutta ilmeisesti lämpötilan laskiessa ei lähdekään uudelleen päälle. Alunperin vika ilmeni siten ett oli laskenut vedet alleen ja laite oli vikatilassa, jonka sai vain kuitattua ottamalla lämmityksen pääsulakkeen irti ja laittamalla paikoilleen. Tämän jälkeen lähti käyntiin.
Tänään päivällä en saanut käyntiin mitenkään. Annoin olla muutaman tunnin virrat pois laitteesta ja vielä ennen uutta kokeilua nyt illalla irroitin tuon em sulakkeen ja laitoin takaisin (nollasin laitteen).  Truma heräsi henkiin. Toimi sekä kaasulla että sähköllä. Kääntelin lämpötilavalitsinta 5 alle, jolloin puhallin sammui ja 5 yli , jolloin kuului laitteesta napsahdus ja  puhallin käynnistyi. Tein tämän useampaan kertaan. Kaikki pelasi. Sitten koitin vielä simuloida oikeaa elämää eli aivan minimaalisen hiljaa väänsin lämpötilanvalitsint a isommalle. Kuului taas napsahdus, mutta puhallin ei lähtenytkään toimimaan. Luulen kuulleeni sitten muutaman (ehkä 1-2) sekunnin päästä uuden pienemmän naksahduksen. Tuosta naksahduksesta en siis ole ihan varma, mutta kuitenkin truma oli taas aivan mykkä. Ei lähtenyt puhallin pyörimään. Ei vaikka laittoi virrat pois ja teki vaikka mitä. Lämpötilanvalitsint a kääntäessä ei kuulunut napsahdusta. 
Istuskelin siinä ja ihmettelin sekä kirjoittelin ja luin viestejä. Sitten n 10 -15 minuutin kuluttua laitteen sammumisesta kuului avan kuin joku jousi olisi ponnahtanut "doing". Kuitenkin aika hiljaisesti. Menin kokeilemaan laittaa Truman päälle ja kas kummaa... taas toimi.
Olisiko kokemusta ko oireista? Relevikaa? tai jotain muuta?
Ehkäpä MJO tai joku muu asiaan vihkiytynyt osaa neuvoa asiassa.

mjo33400:
Vika voi olla tuo transistori. Oikea yläkulma, punainen ympyrä. Ongelma voi olla myös etäanturi.


vaanari61:
Tai sitten kontaktihärö ?

Ois tuttu vika . . . Vasta osu omalle kohalle . . .

mjo33400:
Kontaktihäiriö ei saa aikaan tuota vikaa mikä aloittajalla on. Etäanturin oikosulku saa.

savote:
Jos etäanturilla tarkoitetaan termostaattia, joka autossani sijaitsee oven yläpuolella, niin se lienee kunnossa. Otin irti ja mittasin. OhmiMittari taisi näyttää suurinpiirtein kymppiä ulkona maata vasten ja sisälle tuotuna taisi nousta siihen 20 paikkeille. Voisin tietenkin kortin vielä ottaa irti ja kiikuttaa MJO:lle tutkailtavaksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View